Grilovaná klobása s brusinkovým chutney

Grilovací sezóna se blíží. Přinášíme další tip na grilované klobásy.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1571 KCal

    71 %

    65 %

  • Energie

    6573 KJ

    71 %

    65 %

  • Sacharidy

    85,7 g

    97 %

    86 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    61,2 g

    97 %

    90 %

  • Tuky

    102,7 g

    158 %

    147 %

  • nasycené

    36,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Klobásy ozdobně nakrojíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme je do rozehřáté trouby a při 160 °C pečeme asi 10-15 minut. Během opékání klobásy obracíme.
  2. Zavařené brusinky dáme do rendlíku, zalijeme červeným vínem, přidáme limetkovou šťávu, ochutíme solí, čerstvě mletým zeleným pepřem a podle chuti osladíme.
  3. Vše společně povaříme 5 minut. Nakonec přidáme čerstvé nebo mražené brusinky a povaříme ještě minutu. Podáváme k opečené klobáse a zdobíme salátem.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.

Švédské masové kuličky s omáčkou

Lahodná švédská specialita, která je oblíbená po celém světě.

Pečená kuřecí prsa v parmské šunce

Pro větší šťavnatost obalte kuřecí prsa v parmské šunce.