Granola s vanilkovým jogurtem a ovocem

Domácí granola je ta nejlepší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    339 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1417 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    32,9 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    8,4 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    17,0 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    8,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. V míse smícháme ovesné vločky s mandlovými lupínky, skořicí, třtinovým cukrem a změklým máslem. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut, až budou vločky zlatavé.
  3. Během pečení směs dvakrát promícháme. Upečenou granolu na papíru sejmeme z plechu a necháme vychladnout.
  4. Připravíme si skleničky o objemu 180–200 ml. Na dno každé dáme lžíci jogurtu, pak pár malin a lžíci vychladlé granoly. Pokračujeme ve vrstvení, až budou skleničky plné. Uzavřeme je víčky a skladujeme v chladu.
Autor:

Podobné recepty

Zapečený francouzský toust s jablky a borůvkami

Věděli jste, že i z obyčejného toustového chleba můžete vykouzlit chutnou sladkou snídani?

Francouzký toustís s čerstvým ovocem

Udělejte si o víkendu čas na výbornou snídani.

Hemenex s rajčaty a sýrem

Udělejte si o víkendu čas na výborný brunch.

Vaječná omeleta s rebarborou

Zajímavý způsob, jak můžete využít vypěstovanou rebarboru.

Domácí jogurt s kokosovou granolou

Inspirujte se receptem na zdravou snídani.