Neděle 11. dubna 2021, svátek má Izabela
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 11. dubna 2021 Izabela

Gnocchi se špenátem a rajčaty

Rychlovka v italském stylu vám nezabere moc času, ale celé rodině bude zaručeně chutnat.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    534 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2235 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    75,6 g

    86 %

    76 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    16,5 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    17,3 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji a po chvíli přidáme přepůlená rajčátka.
  2. Špenát opláchneme vodou a necháme okapat. Pak ho přidáme na pánev k rajčatům a promícháme.
  3. Mezitím uvaříme noky dle návodu na obalu v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Nakonec je vmícháme k ostatním ingrediencím v pánvi. Podle chuti osolíme, opepříme a vše společně krátce orestujeme.
  4. Před podáváním posypeme nahrubo nasekanými ořechy a nastrouhaným sýrem.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaný sýr halloumi se salátem z grilovaných cuket

Grilovat se nemusí jen maso. Zkuste lahodný sýr halloumi a k němu si dejte dokonale vyladěný salát...

Grilované karbanátky se zeleninovým salátem

Zlatavý čedar dodá těmto karbanátkům nejen barvu, ale také zajímavou chuť. Ve společnosti...

Grilované telecí závitky

Jednoduché jako facka a přitom nebesky dobré. Takové jsou roládkové špízy z telecího masa. Dijonská...

Domácí rybí prsty s bylinkami

Ofrňují se vaše děti nad rybou? Zkuste tuto variaci na klasické rybí prsty z obchodu, budou se...

Kachní prsa s červenou řepou

Dozlatova vypečená kachní prsíčka s pečenou zeleninou jsou skvělou volbou pro rodinný oběd i pro...

Zobrazit více