Ingredience
Postup
- Ze surovin na těsto vypracujeme pevné těsto a necháme jej v chladu 30 minut odležet. Pak těsto krátce propracujeme, rozdělíme na 3 díly a každý rozválíme na kulatý plát o průměru 18 cm.
- Ovoce zbavíme jadřinců, hrušky oloupeme a nakrájíme na kousky, jablka na plátky a smícháme. Přidáme šťávu, brusinky a vanilkový cukr a náplň rozložíme do středu plátu asi 3 cm od okraje.
- Okraje těsta přehneme přes sebe směrem do středu těsta a sklady potřeme vodou, aby se slepily. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a střed s ovocem posypeme skořicovým cukrem.
- Galetky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C asi 40 minut. Po upečení je sundáme z plechu a necháme na papíře vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.