Galetka s jahodami

nehodnoceno

Výborný moučník s jahodami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez doby odležení

Ingredience

16 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    168 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    702 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    18,1 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Obě prosáté mouky zpracujeme s cukrem, máslem, špetkou soli, jogurtem a vejcem na pevné těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet. Pak těsto znovu krátce propracujeme a rozdělíme na dva díly.
  2. Jeden díl těsta rozválíme na kulatý plát o průměru 24 cm. Mandle nastrouháme v robotu a smícháme s tvarohem, cukrem a vanilkovým cukrem. Polovinu náplně rozetřeme do středu těsta asi 3 cm od okraje. Jahody očistíme, nakrájíme a polovinu rozložíme na náplň.
  3. Okraje těsta přehneme přes sebe směrem do středu těsta. Okraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Koláč přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení sundáme z plechu a necháme na papíře vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Vanilkové věnečky

Není nad domácí věnečky.

Tvarohový růžový koláč

Tento koláč chutná prostě skvěle.

Clafoutis s ostružinami

Upečte si francouzský koláč plný čerstvého ovoce.

Ovocný trifle do skleničky

Chce to něco dobrého na zub? Připravte rodině vrstvený dezert anglického původu.

Vaflové kornoutky s ovocem

Kornouty nemusíte plnit pouze zmrzlinou. Inspirujte se naším receptem.