Frity ze sladkých brambor

nehodnoceno

Dejte si k večeři pečené brambory.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    359 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1500 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    45,7 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    15,5 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C - horní a dol­ní ohřev. Připravíme si dva plechy vyložené pe­čicím papírem.
  2. Brambory i batáty oloupeme. Nakrájíme je na plátky a ty potom na stejně silné hranolky. Cibuli nakrájíme na osminky. Stroužky česneku jen rozmáčkneme nožem a necháme ve slupce.
  3. Hranolky v míse promícháme s olejem, solí a pepřem. Vmícháme i cibuli a rozmačkané stroužky česneku. Pak směs rozprostřeme na připravené plechy tak, aby se hranolky nepře­krývaly. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut, až budou brambory měkké a po stranách zlatavé. Pečené stroužky česneku vymáčkneme ze slupek a vrátíme do pečených brambor. Ihned servírujeme.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí roláda plněná špenátem

Co takhle připravit kuřecí maso tentokrát trochu jinak? Máme pro vás tip na slavnostní oběd nebo...

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.