Frittata ze čtyř druhů sýra

Známá italská omeleta plná sýra. Nezní to skvěle?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    844 KCal

    38 %

    35 %

  • Energie

    3532 KJ

    38 %

    35 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    40,8 g

    65 %

    60 %

  • Tuky

    70,5 g

    108 %

    101 %

  • nasycené

    37,8 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čedar nastrouháme, brie nakrájíme na malé kostičky. V míse vyšleháme vejce se smetanou, přidáme pepř, parmezán a osolíme.
  2. Směs nalijeme do rozehřáté pánve se směsí rozpuštěného másla a oleje. Zlehka mícháme, dokud se hmota nezačne srážet. Odstavíme, přestaneme míchat a rozetřeme po celé ploše pánve.
  3. Přisypeme nastrouhaný čedar, kostičky brie a hrudky ricotty. Přiklopíme a pečeme, dokud se vaječná hmota téměř nesrazí. Potom odklopíme a dáme dopéct do trouby pod rozpálený gril. Pokud začne povrch příliš rychle tmavnout, zakryjeme ho alobalem.
Autor:

Podobné recepty

Rýžová kaše

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Rýžová kaše s mákem a švestkovou omáčkou

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...

Japonské lívance s ovocem

Nadýchanější lívance jste snad ještě nikdy nejedli.

Plněné pohankové palačinky

Báječná slaná snídaně plná zdravých surovin.