Frittata s uzenou rybou
Večeře doslova z jednoho pekáčku vás nadchne svou jednoduchostí a lahodnou chutí, která vyvolá vzpomínky na dovolenou u moře.
Postup
- Brambory očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Vsypeme je do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvaříme do poloměkka. Scedíme je, necháme okapat a vložíme do mísy.
- Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a na rozpuštěném másle orestujeme do zlatova.
- Očištěné rybí maso (bez kůže a kostiček) pokrájíme na menší kousky a společně s cibuli přidáme do mísy s bramborami. Vše zlehka promícháme a rozprostřeme do vymaštěného pekáčku.
- Směs necháme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut zapéct.
- Vejce rozšleháme s trochou soli a pepře a s koprem a rovnoměrně rozlijeme na směs v pekáčku. Frittatu pečeme, dokud vejce neztuhnou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
377 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1576 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
26,5 g
30 %
26 %
-
Vláknina
3,0 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
27,7 g
44 %
41 %
-
Tuky
16,7 g
26 %
24 %
-
nasycené
6,0 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA