Frittata s uzenou rybou

Večeře doslova z jednoho pekáčku vás nadchne svou jednoduchostí a lahodnou chutí, která vyvolá vzpomínky na dovolenou u moře.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Vsypeme je do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvaříme do poloměkka. Scedíme je, necháme okapat a vložíme do mísy.
  2. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a na rozpuštěném másle orestujeme do zlatova.
  3. Očištěné rybí maso (bez kůže a kostiček) pokrájíme na menší kousky a společně s cibuli přidáme do mísy s bramborami. Vše zlehka promícháme a rozprostřeme do vymaštěného pekáčku.
  4. Směs necháme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut zapéct.
  5. Vejce rozšleháme s trochou soli a pepře a s koprem a rovnoměrně rozlijeme na směs v pekáčku. Frittatu pečeme, dokud vejce neztuhnou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    377 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1576 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    26,5 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    27,7 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    16,7 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Ryba pečená v papíru

Pokud máte chuť na rybu, připravte si tento recept.