Frankfurtský věnec

Překvapte rodinu nebo návštěvu tímto krásným moučníkem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    537 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2248 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    49,2 g

    56 %

    49 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    6,1 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    34,9 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    18,2 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháme všechna vejce. Do vyšlehané hmoty přidáme esence, prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva, solamylem a vše lehce promícháme.
  2. Těsto naplníme do formy vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme při 160 °C asi 40 minut. Po vychladnutí vyklopíme a rozkrojíme vodorovně na tři díly.
  3. Z mléka, cukru, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout a poté ho rozšleháme elektrickým robotem. Postupně přidáváme na malé kousky nakrájené máslo a dále šleháme asi 5 minut do vzniku hladké hmoty.
  4. Spodní korpus potřeme polovinou džemu a třetinou krému, přiložíme druhý korpus, potřeme zbylým džemem, druhou třetinou krému a přiložíme posledním korpusem. Zbylým krémem potřeme celý věnec a strany obalíme griliášem. Povrch dozdobíme pusinkami z krému a koktejlovou třešní. Před podáváním necháme ztuhnout v chladničce.
Autor:

Podobné recepty

Citronový chlebíček s jablky

Jablka dodají tradičnímu moučníku vláčnost.

Šlehačkové kremrole

Tyto kremrole chutnají lépe než z cukrárny.

Voňavý jablečný koláč

Máte jablka ze zahrady? Upečte si z nich výborný koláč.

Tvarohové řezy s ovocem

Ovoce moučník dozdobí a navíc mu dodá šťavnatější chuť.

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.