Ingredience
Postup
- Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháme všechna vejce. Do vyšlehané hmoty přidáme esence, prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva, solamylem a vše lehce promícháme.
- Těsto naplníme do formy vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme při 160 °C asi 40 minut. Po vychladnutí vyklopíme a rozkrojíme vodorovně na tři díly.
- Z mléka, cukru, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout a poté ho rozšleháme elektrickým robotem. Postupně přidáváme na malé kousky nakrájené máslo a dále šleháme asi 5 minut do vzniku hladké hmoty.
- Spodní korpus potřeme polovinou džemu a třetinou krému, přiložíme druhý korpus, potřeme zbylým džemem, druhou třetinou krému a přiložíme posledním korpusem. Zbylým krémem potřeme celý věnec a strany obalíme griliášem. Povrch dozdobíme pusinkami z krému a koktejlovou třešní. Před podáváním necháme ztuhnout v chladničce.