Finské koblížky

nehodnoceno

Do těchto tradičních koblížků z Finska se zamilujete.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez kynutí

Ingredience

30 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    70 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    292 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    10,7 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    2,2 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí smícháme s 15 g cukru a 125 ml mléka. Přidáme 2 lžíce mouky a připravíme kvásek, který necháme v teple vykynout. Pak jej dáme do mísy se zbylou moukou, mlékem a vejcem.
  2. Zlehka propracujeme a přidáme rozpuštěné máslo. Vypracujeme mírně lepivé těsto a necháme na teplém místě hodinu kynout. Pak jej zlehka propracujeme a rozválíme na plát silný 1 cm.
  3. Z plátu vykrájíme kolečka o průměru 6 cm a do středu vykrojíme kulatý otvor. Necháme rozložené na pracovním stole, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 30 - 40 minut kynout.
  4. Olej rozehřejeme a pak pozvolna smažíme koblihy 2 minuty z každé strany. Po usmažení necháme okapat na savém papíře a ještě teplé obalíme v jemném krupicovém cukru.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.