Ingredience
Postup
- Droždí smícháme s 15 g cukru a 125 ml mléka. Přidáme 2 lžíce mouky a připravíme kvásek, který necháme v teple vykynout. Pak jej dáme do mísy se zbylou moukou, mlékem a vejcem.
- Zlehka propracujeme a přidáme rozpuštěné máslo. Vypracujeme mírně lepivé těsto a necháme na teplém místě hodinu kynout. Pak jej zlehka propracujeme a rozválíme na plát silný 1 cm.
- Z plátu vykrájíme kolečka o průměru 6 cm a do středu vykrojíme kulatý otvor. Necháme rozložené na pracovním stole, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 30 - 40 minut kynout.
- Olej rozehřejeme a pak pozvolna smažíme koblihy 2 minuty z každé strany. Po usmažení necháme okapat na savém papíře a ještě teplé obalíme v jemném krupicovém cukru.