Fenyklové červené zelí s bůčkem

1 hodnocení

Pokud máte rádi pečený bůček, určitě vyzkoušejte náš recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Zelí:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    948 KCal

    43 %

    39 %

  • Energie

    3965 KJ

    43 %

    39 %

  • Sacharidy

    33,8 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    33,3 g

    111 %

    111 %

  • Bílkoviny

    31,4 g

    50 %

    46 %

  • Tuky

    69,2 g

    106 %

    99 %

  • nasycené

    16,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřový bůček vykostíme a kůži prokrájíme na kostičky. Ochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a omáčkou. Necháme odležet v chladu asi 30 minut.
  2. Bůček vložíme do pekáčku a okolo masa rozložíme nahrubo nakrájenou cibuli. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 120 minut. Během pečení bůček přeléváme výpekem a pole potřeby podléváme vodou.
  3. Mezitím nakrájíme fenykl a zelí na drobné nudličky, cibuli na měsíčky a vše orestujeme na sádle. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení dochutíme solí, pepřem, octem, cukrem a najemno nastrouhaným jablkem.
  4. Pečený bůček nakrájíme na plátky a podáváme s červeným fenyklovým zelím. Doplnit můžeme např. pečenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí maso ve slaninovém kabátku

Na přípravu tohoto jídla vám postačí jeden plech.

Masové špízky s letním bramborovým salátem

Inspirujte se receptem na letní grilovačku.

Grilovaná kuřecí stehna v BBQ

Hledáte inspiraci na grilování? V tom případě vyzkoušejte tento recept.

Buchtičky s vanilkovým krémem

S tímto receptem zabodujete nejen u dětí, ale i u dospělých.

Bramborové šišky s kysaným zelím a krůtím masem

Dejte tradičnímu pokrmu nový nádech.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.