Fenyklové červené zelí s bůčkem
Pokud máte rádi pečený bůček, určitě vyzkoušejte náš recept.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 120 min
bez odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
948 KCal
43 %
39 %
-
Energie
3965 KJ
43 %
39 %
-
Sacharidy
33,8 g
38 %
34 %
-
Vláknina
33,3 g
111 %
111 %
-
Bílkoviny
31,4 g
50 %
46 %
-
Tuky
69,2 g
106 %
99 %
-
nasycené
16,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vepřový bůček vykostíme a kůži prokrájíme na kostičky. Ochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a omáčkou. Necháme odležet v chladu asi 30 minut.
- Bůček vložíme do pekáčku a okolo masa rozložíme nahrubo nakrájenou cibuli. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 120 minut. Během pečení bůček přeléváme výpekem a pole potřeby podléváme vodou.
- Mezitím nakrájíme fenykl a zelí na drobné nudličky, cibuli na měsíčky a vše orestujeme na sádle. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení dochutíme solí, pepřem, octem, cukrem a najemno nastrouhaným jablkem.
- Pečený bůček nakrájíme na plátky a podáváme s červeným fenyklovým zelím. Doplnit můžeme např. pečenými bramborami.