Fazolový salát s pečenými rajčaty a kuřecím masem
Hledáte lehký oběd, který splňuje všechny výživové parametry? Tento salát vás dokonale nasytí a přitom vám dodá i potřebné vitaminy, minerální látky i vlákninu.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
518 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2168 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
57,3 g
65 %
57 %
-
Vláknina
22,1 g
74 %
74 %
-
Bílkoviny
49,7 g
79 %
73 %
-
Tuky
5,4 g
8 %
8 %
-
nasycené
2,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Rajčátka omyjeme, osušíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme je olivovým olejem a osolíme. Plech vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
- Cibuli nakrájíme na nudličky, česnek na plátky a krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme propláchnuté a okapané fazole. Osolíme, opepříme a pokapeme balzamikovým octem. Opatrně promícháme a odstavíme.
- Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji (můžeme je i ogrilovat). Opečené maso nakrájíme na plátky.
- Rukolu a ledový salát opláchneme. Salát natrháme na menší kousky a vše rozložíme na talíře. Na salát položíme nakrájená kuřecí prsa, nasypeme fazolovou směs a přidáme opečená rajčátka. Salát můžeme posypat nastrouhaným parmazánem.