Fazolový salát s pečenými rajčaty a kuřecím masem

Hledáte lehký oběd, který splňuje všechny výživové parametry? Tento salát vás dokonale nasytí a přitom vám dodá i potřebné vitaminy, minerální látky i vlákninu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    518 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2168 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    57,3 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    22,1 g

    74 %

    74 %

  • Bílkoviny

    49,7 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    5,4 g

    8 %

    8 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rajčátka omyjeme, osušíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme je olivovým olejem a osolíme. Plech vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
  2. Cibuli nakrájíme na nudličky, česnek na plátky a krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme propláchnuté a okapané fazole. Osolíme, opepříme a pokapeme balzamikovým octem. Opatrně promícháme a odstavíme.
  3. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji (můžeme je i ogrilovat). Opečené maso nakrájíme na plátky.
  4. Rukolu a ledový salát opláchneme. Salát natrháme na menší kousky a vše rozložíme na talíře. Na salát položíme nakrájená kuřecí prsa, nasypeme fazolovou směs a přidáme opečená rajčátka. Salát můžeme posypat nastrouhaným parmazánem.
Autor:

Podobné recepty

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.

Směs listových salátů s fenyklem a kuřecími špízky

Dejte si tento zdravý salát se šťavnatým kuřátkem.

Salát s kerblíkem

Vyzkoušejte toto výjimečné jídlo. Kebrlík vašemu salátu dodá jemně ostrou peprnou chuť.

Salát s pečeným česnekovým chřestem a pečenými cherry rajčátky

Svěží letní salát s chřestem, na kterém si pochutnáte.