Fazolky na smetaně

Fazolky v lahodné omáčce vás překvapí svou mimořádně lahodnou chutí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Příloha:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    663 KCal

    30 %

    28 %

  • Energie

    2772 KJ

    30 %

    28 %

  • Sacharidy

    67,1 g

    76 %

    67 %

  • Vláknina

    7,7 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    11,0 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    37,1 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    20,6 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazolky zbavíme stopek, propláchneme je a spaříme v osolené vodě. Mražené fazolky necháme rozmrazit.
  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kari, mouku a vše krátce orestujeme. Pak přilijeme studený vývar, dobře rozšleháme a necháme povařit asi 15 minut. Nakonec zjemníme smetanou.
  3. Mezitím na oleji necháme zesklovatět cibuli, přisypeme rozinky, jablka nakrájená na kostičky, med a orestujeme. Přidáme vařenou rýži, nakrájenou cibulku, osolíme a prohřejeme.
  4. Fazolky vmícháme do omáčky a necháme krátce projít varem. Podáváme s medovou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Smažené masové kuličky plněné mozzarellou

Kombinace mozzarelly a masových kuliček je prostě výborná.