Farmářský salát se ztraceným vejcem

Salát k obědu? Jasně! A buďte si jisti, že tento vás opravdu zasytí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na zálivku:

Na salát:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    342 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1433 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    15,7 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    17,0 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    23,0 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na zálivku si vidličkou vyšleháme v misce všechny ingredience společně. Brambory uvaříme i se slupkou doměkka a necháme je vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na suché pánvi dokřupava.
  2. Do mísy dáme polníček, špenát, nahrubo nasekaný kopr, na půlkolečka nakrájenou cibuli, zalijeme připravenou zálivkou a důkladně promícháme. Do salátu pak přidáme slaninu, brambory nakrájené na plátky, osolíme a opepříme.
  3. Na ztracené vejce si do většího hrnce nalijeme vodu, necháme ji probublávat, přidáme ocet a lžící vytvoříme vír. Vejce rozklepneme do naběračky, opatrně ho vlijeme do víru a vaříme ho asi 4 minuty. Poté ho opatrně vložíme do misky se studenou vodou, necháme vychladnout a podáváme s hotovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Houbový salát

Milovníci hub si na tomto salátu zaručeně pochutnají.

Zimní salát

Doplňte v zimě důležité vitamíny s pomocí našeho salátku.

Švédský matjesový salát

Pokud rádi zkoušíte nové kuchyně, ochutnejte i tu švédskou.

Vinaigrette

Tato zálivka doladí i nudný salát.

Matjesový salát se zeleným hráškem

Máte rádi rybí maso? Tak to vám tento salátek zachutná.