náhledy
S příchodem jara se do českých měst a městeček opět vrací oblíbené farmářské trhy, které jsou pro stále větší počet zákazníků příjemnou alternativou k nakupování v unifikovaných obchodních řetězcích. Vypravili jsme se na jeden z oblíbených pražských trhů, abychom pro vás zjistili, co vám na prahu jara mohou nabídnout.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Milovníci špeku, klobásek nebo prorostlého uzeného bůčku si na farmářském trhu na náměsatí Jiřího z Poděbrad v Praze přijdou na své. Petr Havlíček z pořadu Jste to, co jíte by je ale asi nepochválil... (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Doslova pytel se teď zjara roztrhl se stánky, kde si můžete koupit pečivo od obřích bochníků domácího českého chleba přes buchty, koláčky a „francouzské“ bagetky až po ořechové dorty, celozrnné štrúdly, malinové brownies nebo vegetariánské speciality. Na snímku banánová buchta s mákem (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Mastná ochutnávka ze zahraničí: Maďarský vysoký špek Mangalica (22. března 2012, Praha)
Autor: Petr Topič, MAFRA
Francouzské croissanty a bagety na českém farmářském trhu (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
... nebo klasické housky a chleba z kvásku (22. března 2012, Praha)
Autor: Petr Topič, MAFRA
Pekařství Růžička nabízí na trhu méně tradiční pečivo: třeba pohankový makovník nebo ořechový jahelník (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Seženete tu i pečivo z žitné mouky (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Nevadí, že svítí sluníčko. Ryby, jako tento pstruh, čekají na zákazníky na ledu (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Už loni se diskutovalo o tom, zda na farmářské trhy patří i jiné než sladkovodní ryby, ale protože to český zákazník má k mořskému břehu hodně daleko, „připlavaly“ na Jiřák kromě kaprů a pstruhů také mořské ryby, jako je losos nebo tuňák. A dlouho se na pultu neohřály... (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Na trhu můžete ochutnat i ledový zelený čaj (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Česká firma True Tea tu nabízí také rooibos nebo maté (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Také nabídka mléčných výrobků je poměrně pestrá – seženete tu jogurty, sýry nebo tvaroh z kravského či kozího mléka, stejně jako čerstvé mléko či kefíry, a to často v biokvalitě (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Když česnek, tak český (22. března 2012, Praha)
Autor: Petr Topič, MAFRA
Červená řepa je skvělá do polévky i na čerstvou šťávu (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Mrkev, celer, petržel, pastiňák – česká kořenová zelenina je stálicí farmářských trhů (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Na farmářském trhu na Jiřáku koupíte i vína z Vinařství Machových (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Moravský prodejce vám dá ochutnat slovenské víno z černého rybízu. Prý je moc zdravé (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Nejen jídlem a pitím je však návštěvník trhů živ, a tak se určitě s chutí zastavíte u stánků s rozkvetlými primulkami nebo krokusy, případně si domů donesete jaro v podobě vlastnoručně uvité kytice třeba z řezaných tulipánů (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Příslib jara na farmářském trhu na Náměstí Jiřího z Poděbrad (22. března 2012, Praha).
Autor: Petr Topič, MAFRA