Falešný tatarák s ajvarem

Tatarák může být i pro vegany. Nevěříte? Tak to zkuste!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    316 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1323 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    56,5 g

    64 %

    57 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    11,3 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce. Po uvaření je oloupeme a necháme zchladnout.
  2. Studené brambory nastrouháme najemno, česnek oloupeme, jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka.
  3. Nastrouhané brambory ochutíme podle vlastních preferencí solí, pepřem, mletou paprikou, mletým kmínem, kečupem, ajvarem a hořčicí. Důkladně zamícháme.
  4. Toustový chléb opečeme v toustovači. Tatarák dáme na talíř, posypeme slunečnicovými semínky, řeřichou, pokapeme olivovým olejem a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Telecí terina

Vykouzlete na talíři tu nejlepší terinu.

Tunýlek s uzeným jazykem

Tuto delikatesu můžete servírovat jako studený předkrm.

Slané tyčky

Ideální pochoutka na večer k filmu.