Falafel s omáčkou tahini

1 hodnocení

Oslavte 12. června Mezinárodní den falafelu stylově a připravte rodině zdravou a chutnou večeři.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez doby namáčení

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka tahini:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    439 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1838 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    31,5 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    28,8 g

    96 %

    96 %

  • Bílkoviny

    21,5 g

    34 %

    32 %

  • Tuky

    20,4 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Pak ji přecedíme a rozmixujeme. Cibuli a česnek oloupeme, chilli papričky očistíme a vše nakrájíme na menší kousky.
  2. Vše přendáme do mixéru, přidáme nasekanou petrželku a římský kmín a rozmixujeme.
  3. Rozmixovanou zeleninu přidáme k cizrně společně s koriandrem, kypřicím práškem do pečiva a špetkou soli. Dochutíme citronovou šťávou a důkladně promícháme.
  4. Z cizrnové hmoty tvoříme navlhčenýma rukama kuličky. Osmažíme je v dostatečném množství olivového oleje. Hotové kuličky pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme je teplé i studené s omáčkou tahini, kterou připravíme promícháním sezamové pasty s utřeným česnekem, citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí maso ve slaninovém kabátku

Na přípravu tohoto jídla vám postačí jeden plech.

Masové špízky s letním bramborovým salátem

Inspirujte se receptem na letní grilovačku.

Grilovaná kuřecí stehna v BBQ

Hledáte inspiraci na grilování? V tom případě vyzkoušejte tento recept.

Buchtičky s vanilkovým krémem

S tímto receptem zabodujete nejen u dětí, ale i u dospělých.

Fenyklové červené zelí s bůčkem

Pokud máte rádi pečený bůček, určitě vyzkoušejte náš recept.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.