Pho bo
Ingredience:
Na vývar
- 2 velké morkové kosti
- 400 g hovězí oháňky
- 500 g hovězí kližky
- 80 g oloupaného čerstvého zázvoru
- 1 svitek skořice
- 1 větší cibuli
- 5 hvězdiček badyánu
- 4 tobolky kardamomu
Do polévky
- 200 g rýžových nudlí
- 100 g uvařeného jidášova ucha
- svazek koriandru
- 200 g mungo výhonků
- 3 chilli papričky
- 1 červenou cibuli
- 4 jarní cibulky
- rybí omáčku na dochucení
- 1 limetku
Pracovní postup:
- Všechny suroviny na vývar vložíme do hrnce a zalijeme 3 litry vody. Vývar táhneme alespoň 3 hodiny (ale ideálně 5 až 6 hodin) a v průběhu vaření sbíráme pěnu.Pak vývar scedíme do čistého hrnce.
- Uvařenou hovězí kližku nakrájíme na tenké plátky a maso z hovězí oháňky obereme. Nudle namočíme na 30 minut do vlažné vody a necháme je nabobtnat. Poté je povaříme ve vroucí vodě asi 1 minutu, scedíme je a rozdělíme do misek.
- Na nudle rozložíme nakrájené a obrané maso, přidáme uvařené jidášovo ucho, nasekaný koriandr, mungo výhonky, plátky chilli papričky, cibuli nakrájenou na kousky a jarní cibulku. Vše zalijeme horkým vývarem a dochutíme rybí omáčkou. Podáváme s limetkou rozkrájenou na měsíčky a ozdobené čerstvým koriandrem.