Energizující polévka
Není vývar jako vývar. Když do něj přidáte kromě zeleniny i kustovnici neboli goji a zázvor, bude to doslova životabudič!
Vaření 150 min
bez odstátí
Postup
- Nejprve připravíme masový vývar. Hovězí žebra vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla celá ponořená. Přidáme ocet a necháme hodinu stát, aby ocet působil na kosti. Mezitím očistíme cibuli od kořínků, ale ponecháme ji ve slupce. Jen ji nařízneme asi do poloviny. Mrkev oškrábeme.
- Po odstátí žeber v nálevu do hrnce přidáme očistěnou cibuli a mrkev, bobkový list, pepř a sůl. Přivedeme k varu, teplotu ztlumíme a za mírného probublávání vaříme asi 2 hodiny.
- V průběhu vaření vývaru si připravíme suroviny na polévku. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Bílou část pórku nakrájíme na půlkolečka.
- Do středního hrnce dáme olej, nastrouhaný zázvor i se šťávou, kterou pustil, pórek, mrkev, ředkev a vše asi 1 mnutu na mírném ohni opékáme. Pak přidáme rajčata a opět krátce orestujeme.
- Do hrnce s orestovanými surovinami scedíme vývar, přidáme kustovnici, natrhané listy petržele a špetku drceného červeného pepře. Necháme přejít varem a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1026 KCal
47 %
43 %
-
Energie
4294 KJ
47 %
43 %
-
Sacharidy
8,6 g
10 %
9 %
-
Vláknina
5,4 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
105,6 g
168 %
155 %
-
Tuky
59,0 g
91 %
84 %
-
nasycené
21,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA