Energizující polévka

Není vývar jako vývar. Když do něj přidáte kromě zeleniny i kustovnici neboli goji a zázvor, bude to doslova životabudič!

Obtížnost

Střední

Vaření 150 min

bez odstátí

Ingredience

4 PORCE +

Na masový vývar:

Postup

  1. Nejprve připravíme masový vývar. Hovězí žebra vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla celá ponořená. Přidáme ocet a necháme hodinu stát, aby ocet působil na kosti. Mezitím očistíme cibuli od kořínků, ale ponecháme ji ve slupce. Jen ji nařízneme asi do poloviny. Mrkev oškrábeme.
  2. Po odstátí žeber v nálevu do hrnce přidáme očistěnou cibuli a mrkev, bobkový list, pepř a sůl. Přivedeme k varu, teplotu ztlumíme a za mírného probublávání vaříme asi 2 hodiny.
  3. V průběhu vaření vývaru si připravíme suroviny na polévku. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Bílou část pórku nakrájíme na půlkolečka.
  4. Do středního hrnce dáme olej, nastrouhaný zázvor i se šťávou, kterou pustil, pórek, mrkev, ředkev a vše asi 1 mnutu na mírném ohni opékáme. Pak přidáme rajčata a opět krátce orestujeme.
  5. Do hrnce s orestovanými surovinami scedíme vývar, přidáme kustovnici, natrhané listy petržele a špetku drceného červeného pepře. Necháme přejít varem a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1026 KCal

    47 %

    43 %

  • Energie

    4294 KJ

    47 %

    43 %

  • Sacharidy

    8,6 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    105,6 g

    168 %

    155 %

  • Tuky

    59,0 g

    91 %

    84 %

  • nasycené

    21,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka z červené čočky

Pokud máte problémy s trávením, vyzkoušejte červenou čočku, která je plná vlákniny.

Polévka z červené čočky s rajčaty

Pokud jste na dietě, tak je tato polévka ideální do vašeho jídelníčku.

Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy

Vyzkoušejte dobrou polévku podle našeho receptu.

Polévka z červené čočky

Nejzdravější druh čočky je právě ta červená.

Sváteční hovězí vývar

Poctivý vývar je prostě ta nejlepší polévka.