Ingredience
Postup
- Švestky a datle rozmixujeme na pastu nebo umeleme na masovém strojku najemno. Kešu oříšky nasekáme a společně se sezamem orestujeme na pánvi do zlaté barvy.
- V míse zpracujeme namleté švestky, datle, opražené oříšky, sezam, směs slunečnice a lněného semínka. Přidáme chia semínka, ochutíme skořicí a podle potřeby zahustíme kokosem. Můžeme dát méně nebo více podle tuhosti. Hmota by měla dobře držet pohromadě a být vláčná.
- Pekáček 20x20 cm vyložíme pečícím papírem a hmotu rovnoměrně do něj natlačíme. Povrch posypeme kokosem a kokos přitiskneme ke hmotě. Uložíme do chladničky asi na hodinu ztuhnout. Po ztuhnutí vyndáme na prkýnko a nakrájíme na kousky asi 5x7 cm.