Eklérky s čokoládou a banánem

nehodnoceno

Zavítejte do francouzské kuchyně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez odležení

Ingredience

30 PORCE +

Těsto:

Krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    126 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    525 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    9,8 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    2,3 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do kastrůlku nalijeme 200 ml vody, olej a přidáme špetku soli. Přivedeme k varu a za stálého míchání postupně přisypeme mouku. Pozvolna těsto „odpalujeme“ a mícháme, dokud se nevytvoří tzv. bílé dno. Kastrůlek pak hned odstavíme těsto mícháme, dokud nevychladne.
  2. Do těsta pak postupně zapracujeme jedno vejce po druhém. Naplníme jím cukrářský sáček s řezanou trubičkou a na plech s pečicím papírem nastříkáme cca 10 cm dlouhé pruhy těsta. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme ještě cca 20 minut, dokud těsto nezezlátne.
  3. Smetanu zahřejeme a promícháme s rozpuštěnou čokoládou a medem.
  4. Odložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Pak vyšleháme na hladký krém.
  5. Korpusy podélně prokrojíme a naplníme krémem a banány. Povrch přestříkáme rozpuštěnou čokoládou a nechme zatuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Skořicový dort se želé

Vůně skořice uklidňuje a pomáhá zvládat stres, celé to blaho znásobí ještě požitek ze sladkého...

Skořicové koláčky

Kaki je oblíbené podzimní ovoce, ze kterého můžete připravit i dokonalý dezert.

Skořicové buchtičky s malinami a krémem

Vyzkoušejte kombinaci malin a skořice. Opravdu se skvěle doplňují.

Mandlovo-malinový koláč se skořicí

Podzimní koláč s nádechem babího léta.

Ananasové řezy

K odpolední kávě nesmí chybět sladké řezy.