Ingredience
Postup
- Do kastrůlku nalijeme 200 ml vody, olej a přidáme špetku soli. Přivedeme k varu a za stálého míchání postupně přisypeme mouku. Pozvolna těsto „odpalujeme“ a mícháme, dokud se nevytvoří tzv. bílé dno. Kastrůlek pak hned odstavíme těsto mícháme, dokud nevychladne.
- Do těsta pak postupně zapracujeme jedno vejce po druhém. Naplníme jím cukrářský sáček s řezanou trubičkou a na plech s pečicím papírem nastříkáme cca 10 cm dlouhé pruhy těsta. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme ještě cca 20 minut, dokud těsto nezezlátne.
- Smetanu zahřejeme a promícháme s rozpuštěnou čokoládou a medem.
- Odložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Pak vyšleháme na hladký krém.
- Korpusy podélně prokrojíme a naplníme krémem a banány. Povrch přestříkáme rozpuštěnou čokoládou a nechme zatuhnout.