Sobota 19. června 2021, svátek má Leoš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 19. června 2021 Leoš

Džem z bezových květů

nehodnoceno

Už máte doma dost bezinkové šťávy, ale chcete zkusit něco jiného? Doporučujeme tento báječný bezový džem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

bez louhování a chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    219 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    917 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    53,9 g

    61 %

    54 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Tuky

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Třtinový cukr vaříme s 800 ml vody na cukerný rozvar asi 10 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Přidáme bezové květy a citronovou šťávu. Květy zatížíme tak, aby zůstaly ponořené a necháme louhovat v chladničce nejméně 10 hodin.
  3. Vylouhovaný sirup přecedíme nejlépe přes plátěný ubrousek, přidáme zázvorovou šťávu a přivedeme k varu. Přidáme želírovací přípravek a povaříme 2 až 3 minuty.
  4. Horký džem plníme do vyvařených skleniček a ihned zavíčkujeme. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uchováváme v chladu, temnu a suchu.

Autor:

Podobné recepty

Řezy s kávovými piškoty a vanilkovým krémem

Máte rádi tiramisu? Tenhle pečený dezert vám sice při přípravě zabere více času, ale výsledek bude...

Tiramisu s jahodami

Nadýchaný letní italský dezert nemusíte připravit jen z cukrářských piškotů, ale můžete si upéct i...

Kokosovo-třešňová zmrzlina

K létu patří zmrzlina, a to ideálně ta domácí. Zkuste tuto rafinovanou variantu z kokosového mléka.

Francouzský třešňový koláč

Hledáte tip na jednoduchý a výborný dezert ke kávě? Zkuste tento recept.

Kynutá bábovka podle Ivety Fabešové

Iveta Fabešová učila Zdeňka Pohlreicha kynutou bábovku na grilu. Zkuste ji také. upéct ji klidně...

Zobrazit více