Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na pyré:

Na kapustičky:

Na přípravu masa:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2501 KCal

    114 %

    104 %

  • Energie

    10463 KJ

    114 %

    104 %

  • Sacharidy

    19,4 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    8,1 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    287,7 g

    457 %

    423 %

  • Tuky

    130,9 g

    201 %

    187 %

  • nasycené

    55,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou dýni rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli také oloupeme, nakrájíme na kostičky a krátce ji opečeme v kastrolu na olivovém oleji, přidáme dýni a dusíme pod pokličkou za občasného míchání doměkka asi 30 minut, dle potřeby doléváme vodou.
  2. Jakmile se všechna voda vyvaří, rozmixujeme směs ponorným mixérem dohladka. Ochutíme solí, pepřem, pomerančovou šťávou a skořicí.
  3. Kapustičky očistíme a povaříme 1 minutu ve vroucí osolené vodě. Poté je slijeme, ihned zchladíme pod studenou tekoucí vodou, rozpůlíme a na nahřátém oleji v pánvi opečeme dozlatova, osolíme, opepříme.
  4. Maso z obou stran osolíme, opepříme. Poté ho opečeme na nahřátém oleji v pánvi, dle tloušťky masa pečeme asi 3 minuty, otočíme, pečeme další 3 minuty, otočíme a pečeme ještě 1 minutu z každé strany. Steaky zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odležet.
  5. Pyré a kapusty ohřejeme a podáváme spolu se steakem, pyré dozdobíme bylinkou.
Autor:

Podobné recepty

Celozrnné tortilly s hovězím masem

Rozhodli jste se jíst zdravěji? Zkuste tyto lahodné tortilly.

Brambory z pánve

Tento recept oceníte, pokud zrovna nemáte moc času na vaření.

Hovězí maso se zeleninou a bramborovo-celerové pyré

Hovězí maso se zeleninou skvěle doplní bramborovo-celerové pyré.

Dančí roštěnky po burgundsku

Výborný pokrm, které vás zahřeje po dlouhém pobytu venku.

Smažený kapr s bramborovým salátem

Tradiční pokrm, který nesmí na Štědrý večer chybět.