Ingredience
Postup
- Oloupanou dýni rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli také oloupeme, nakrájíme na kostičky a krátce ji opečeme v kastrolu na olivovém oleji, přidáme dýni a dusíme pod pokličkou za občasného míchání doměkka asi 30 minut, dle potřeby doléváme vodou.
- Jakmile se všechna voda vyvaří, rozmixujeme směs ponorným mixérem dohladka. Ochutíme solí, pepřem, pomerančovou šťávou a skořicí.
- Kapustičky očistíme a povaříme 1 minutu ve vroucí osolené vodě. Poté je slijeme, ihned zchladíme pod studenou tekoucí vodou, rozpůlíme a na nahřátém oleji v pánvi opečeme dozlatova, osolíme, opepříme.
- Maso z obou stran osolíme, opepříme. Poté ho opečeme na nahřátém oleji v pánvi, dle tloušťky masa pečeme asi 3 minuty, otočíme, pečeme další 3 minuty, otočíme a pečeme ještě 1 minutu z každé strany. Steaky zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odležet.
- Pyré a kapusty ohřejeme a podáváme spolu se steakem, pyré dozdobíme bylinkou.