Dýňové noky se šalvějí a liškami

Nevíte, co úrodou dýní? Vyzkoušejte tuto luxusní dobrotu, kde hlavní roli hrají lišky a šalvějové lístky, kterým to spolu moc sluší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Na těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    480 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2009 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    62,6 g

    71 %

    63 %

  • Vláknina

    7,0 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    13,4 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    18,1 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni podélně rozpůlíme a vydlabeme semínka s dužinou. Na pekáč pokrytý pečicím papírem položíme dýni řezem nahoru a vedle ní rozložíme neoloupané syrové brambory. Vložíme společně do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut dokud není zelenina měkká.
  2. Vychladlou dýni oloupeme a dužinu vložíme do mísy spolu s oloupanými brambory, vejcem, moukou a vytvoříme těsto, které ochutíme solí i pepřem.
  3. Z těsta vytvarujeme válečky a nožem je rozkrájíme na kousky, do kterých vidličkou obtiskneme vzor. Noky vaříme asi 3 minuty v osolené vroucí vodě, než vyplavou na hladinu.
  4. Lišky i šalvěj společně restujeme na přepuštěném másle smíchaným s olivovým olejem. Když houby změknou, přisypeme do pánve i noky. Podáváme se sušenými proužky chilli papriček.
Autor:

Podobné recepty

Plněné masové palačinky

Slané palačinky s masem chutnají báječně.

Smažený květák s brambory

Připravte k obědu smažený květák. Pochutná si na něm celá rodina.

Smaženky se zeleninou

Snadná a rychlá večeře.

Vepřové maso pečené se zeleninou v papilotě

Pokud budete péct maso se zeleninou, bude mít díky ní ještě lepší chuť.

Vepřová roláda plněná zelím

Tato roláda je moc dobrá s knedlíky.