Neděle 4. června 2023, svátek má Dalibor
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 4. června 2023 Dalibor

Dýňové noky se šalvějí a liškami

Nevíte, co úrodou dýní? Vyzkoušejte tuto luxusní dobrotu, kde hlavní roli hrají lišky a šalvějové lístky, kterým to spolu moc sluší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Na těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    480 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2009 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    62,6 g

    71 %

    63 %

  • Vláknina

    7,0 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    13,4 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    18,1 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni podélně rozpůlíme a vydlabeme semínka s dužinou. Na pekáč pokrytý pečicím papírem položíme dýni řezem nahoru a vedle ní rozložíme neoloupané syrové brambory. Vložíme společně do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut dokud není zelenina měkká.
  2. Vychladlou dýni oloupeme a dužinu vložíme do mísy spolu s oloupanými brambory, vejcem, moukou a vytvoříme těsto, které ochutíme solí i pepřem.
  3. Z těsta vytvarujeme válečky a nožem je rozkrájíme na kousky, do kterých vidličkou obtiskneme vzor. Noky vaříme asi 3 minuty v osolené vroucí vodě, než vyplavou na hladinu.
  4. Lišky i šalvěj společně restujeme na přepuštěném másle smíchaným s olivovým olejem. Když houby změknou, přisypeme do pánve i noky. Podáváme se sušenými proužky chilli papriček.
Autor:

Podobné recepty

Pomalu pečený vepřový kotlet

Jestli nevíte, co o víkendu k obědu, máme pro vás dokonalý tip. Maso naložené v marinádě získá díky...

Pizza se slaninou a smetanou

Tato pizza vzdáleně připomíná alsaský tarte flambée, tento slaný koláč se ale připravuje z tenčího...

Linguine s cuketou

Jednoduché, rychlé, barevné a perfektně dochucené pokrmy z těstovin prostě milujeme. Nezapomeňte na...

Rychlá pizza s mletým masem

Domácí pizza je vždycky nejlepší. Zkuste ji pro změnu potřít ragú z mletého masa, takto ji...

Kuřecí perkelt

Klasický maďarský pokrm nemusí být vždycky jen z vepřového. Kuřecí maso mu dodá jemnost a chutnat...