Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Na pomazánku:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    254 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1063 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    25,2 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    12,2 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    10,7 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, dáme je do hrnce, zalijeme vodou, aby byla dýně ponořená a osolíme. Vaříme na mírném ohni asi 25 minut doměkka.
  2. Uvařenou dýni slijeme a přemístíme do mixéru, přidáme smetanový sýr a rozmixujeme dohladka.
  3. Do vzniklé směsi přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a tymián, opět promixujeme. Poté pomazánku rozetřeme na plátky bagety, přidáme nakrájené tofu, ředkvičky a dýňová semínka. Ihned podáváme.
  4. Tip: Tofu můžeme na pomazánce podávat také opečené dokřupava.
Autor:

Podobné recepty

Avokádová pomazánka se ztraceným vejcem

Připravte si velmi chutnou a jemnou pomazánku z avokáda. Ideální jako předkrm nebo svačina.

Avokádová pomazánka se sušenými rajčaty

Nevíte, co si dát zdravého ke svačině? Vyzkoušejte pomazánku podle našeho receptu.

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Hermelínová pomazánka s ořechy

Kombinace hermelínu, ořechů a jablek je naprosto úžasná.

Barevná česneková pomazánka

Nejoblíbenější česneková pomazánka ozvláštněná paprikou.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.