Dýňová pomazánka se sádlem

Hledáte tip na chutnou a zároveň netradiční pomazánku? Vyzkoušejte náš recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    188 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    788 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    4,6 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    0,8 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    18,9 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme nadrobno.
  2. Husí sádlo v kastrolu se silným dnem rozpustíme. Vsypeme do něj dýni s chilli papričkou a kmínem a zvolna na mírném ohni ji necháme opékat.
  3. Když je dýně měkká, rozmixujeme ji dohladka.
  4. Pomazánku dochutíme lístečky tymiánu, prolisovaným česnekem, solí a trochou citronové šťávy a rozdělíme ji do sklenic. Necháme ji vychladnout a pak ji uložíme do lednice. Servírujeme ji namazanou na topinky.
Autor:

Podobné recepty

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Hermelínová pomazánka s ořechy

Kombinace hermelínu, ořechů a jablek je naprosto úžasná.

Barevná česneková pomazánka

Nejoblíbenější česneková pomazánka ozvláštněná paprikou.

Avokádové jednohubky s batáty

Lahodné jednohubky ideální na silvestrovskou oslavu.

Pivní pomazánka

Tato skvělá pomazánka bude chutnat nejen milovníkům piva.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.