Dýňová polévka s chilli a kokosovým mlékem

Tato polévka je ideálním pokrmem na chladné zimní večery, protože zasytí a díky chilli také snadno a rychle prohřeje organismus.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    331 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1385 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    17,3 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    28,3 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    16,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni, mrkev a cibuli očistíme a překrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm nejdříve cibuli. Pak přidáme mrkev s dýní a společně restujeme asi 2 minuty.
  2. Zalijeme cca 600 ml vody a na mírném plameni vaříme cca 30 minut, dokud zelenina zcela nezměkne. Pak přilijeme polovinu kokosového mléka a přidáme část očistěných a najemno pokrájených chilli papriček. Pak vše rozmixujeme dohladka a ochutíme solí a pepřem.
  3. Polévku rozdělíme do misek, do každé přilijeme trochu zbylého kokosového mléka a dozdobíme zbývající chilli papričkou a koriandrem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.