Ingredience
Postup
- Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme k němu pár kapek olivového oleje a nadrobno nasekaný rozmarýn. Důkladně promícháme. Z masové směsi poté vytvarujeme 8 karbanátků.
- Rozpálenou grilovací pánev pokapeme olejem a maso na něm opečeme z obou stran do zlatohněda tak, aby zůstalo ve středu šťavnaté. Těsně před dopečením poklademe polovinu karbanátků plátky sýra a necháme ho roztéct.
- Hamburgerové bulky překrojíme a opečeme je dozlatova v jiné grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Spodní i vrchní část housky potřeme ajvarem.
- Na spodní část každé bulky položíme salátové listy, na ně karbanátek se sýrem, karbanátek bez sýra, kolečka červené cibule, plátek rajčete a přikryjeme vrchní částí housky. Ihned podáváme, například s hranolkami.