Ingredience
Postup
- Do hrnce s 1000 ml studené vody vložíme drůbeží kosti, odřezky i drůbky. Přidáme řapíkatý celer, cibuli, mrkev a necháme zavařit. Po sebrání pěny přidáme do vývaru nové koření, bobkový list a celý černý pepř.
- Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku. Jakmile je maso měkké, vývar přecedíme a založíme kaldoun. Do hrnce nalijeme čirý vývar, zahustíme jíškou, ochutíme dalším bobkovým listem a necháme provařit. Mezitím obereme a nakrájíme maso a zeleninu na kousky.
- V jiném hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny doměkka. Do polévky vhodíme nakrájené maso a zeleninu, přihodíme také nudle, dosolíme a dopepříme. Polévku můžeme podávat například s čerstvou petrželkou.