Drůbková polévka

Zbylo vám drůběží maso? Uvařte si tuto polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    738 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3089 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    39,8 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    23,6 g

    79 %

    79 %

  • Bílkoviny

    59,0 g

    94 %

    87 %

  • Tuky

    32,4 g

    50 %

    46 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do hrnce s 1000 ml studené vody vložíme drůbeží kosti, odřezky i drůbky. Přidáme řapíkatý celer, cibuli, mrkev a necháme zavařit. Po sebrání pěny přidáme do vývaru nové koření, bobkový list a celý černý pepř.
  2. Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku. Jakmile je maso měkké, vývar přecedíme a založíme kaldoun. Do hrnce nalijeme čirý vývar, zahustíme jíškou, ochutíme dalším bobkovým listem a necháme provařit. Mezitím obereme a nakrájíme maso a zeleninu na kousky.
  3. V jiném hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny doměkka. Do polévky vhodíme nakrájené maso a zeleninu, přihodíme také nudle, dosolíme a dopepříme. Polévku můžeme podávat například s čerstvou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Hrášková polévka s křupavou cizrnou

Zdravá polévka, kterou můžete klidně pro změnu podávat i o Vánocích.

Brokolicová polévka

Zdravá polévka, která vás příjemně zahřeje.

Vánoční rybí polévka

Pravé Vánoce se neobejdou bez tradiční rybí polévky.

Zvěřinová gulášová polévka

Podzimní polévka, která obsahuje typické zvěřinové maso.

Hustý husí kaldoun

Zahřejte se vydatným husím kaldounem, který vás zasytí i potěší.