Recepty z drůbežího masa

Při dietě plánujte jídlo dopředu, inspirujte se jídelníčkem

Ilustrační snímek
29. září 2010

Stravování tvoří podle odborníků 70 procent úspěchu při hubnutí, zbylých 30 procent připadá na...

S dietou podle krevních skupin nezhubnete

Ilustrační snímek
29. září 2010

Pokud se rozhodnete shodit kila dietou podle krevních skupin, závratné výsledky neočekávejte....

Pozor na červené maso. U žen ohrožuje srdce

Ilustrační snímek
26. září 2010

Červené maso je dobrým zdrojem železa a bílkovin, zároveň však patří mezi potraviny ohrožující naše...

Řízek: jedno z nejoblíbenějších jídel pětkrát jinak

24. září 2010

Na tom nápadu není nic překvapivého – obalit maso ve směsi a osmažit ho. Ale právě řízky potvrzují,...

Kuřecí maso jinak: upečte ho s arašídy nebo zabalte do omelety

Omeleta s kuřetem a špenátem.
5. září 2010

Kuřecí maso je jedna z nejvděčnějších surovin v kuchyni. Jí ho skoro každý, jeho přípravu zvládnou...

Kuře je chutné i dietní. Tipy a triky pro nejlepší masíčko

Kuře na citrusech.
3. září 2010

Jestli vepřové a hovězí v posledních letech jedí Češi méně a méně, kuřecí si na úbytek stěžovat...

Masožrouti nevyhynou. Proč maso miluje baletka Pollertová či fotbalista Horváth?

Baletka Adéla Pollertová
6. srpna 2010

Pořád to slyšíme kolem sebe: Nejezte maso, není zdravé. Jenže jsou tací, kteří se netají opačným...

Letní minikuchařka: netradiční polévky se špekem, špaldou i gazpacho

23. července 2010

Pokud se v kuchyni teprve zabydlujete, jsou polévky ideálním jídlem, na kterém se naučíte základní...

Co jíst, když se připravujete na maraton? Hlavně sacharidy a vitaminy

14. července 2010

Co jíst, abyste uběhli maraton? Sedm statečných, kteří v rámci projektu iDNES.cz bojují o účast na...

Co jíst, abychom byli zdraví?

12. července 2010

Vitamíny a minerály patří k základním složkám lidské stravy a jsou nezbytné pro správné fungování...

Dopřejte si vitamíny. Ochutnejte svěží letní saláty třeba s nektarinkou

9. července 2010

Když se řekne salát, vybaví si většina Čechů šopák nebo okurku v sladkokyselém nálevu. Přitom...

Vejce zvyšují cholesterol v organismu aneb další mýty o výživě odhaleny

31. května 2010

Jediným srdci prospěšným alkoholem je víno, olivový olej se hodí jenom do studené kuchyně, smažené...

Griluje se po celém světě, inspirujte se tradicemi jedenácti zemí

8. května 2010

České grilování je směsí nápadů a chutí z celého světa. Obohaťte svůj repertoár třeba mexickým...

Vyzkoušejte francouzské speciality z grilu

7. května 2010

Hořící dřevo provoněné kapajícím olejem, křupavá kůrka na mase a jedinečná chuť připečené zeleniny....

Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici

2. května 2010

Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...

Další várka receptů na jídla plná bylinek, která vám zpříjemní dietu

24. dubna 2010

Jestli si chcete hubnutí užívat a ne "protrpět", využívejte chuťové mágy v podobě bylinek....

Jarní očista: Vynechte maso nebo přidejte pálivé koření

24. dubna 2010

Různé medicínské směry přistupují k jarnímu půstu a regeneraci různě. Celostní radí vynechat maso,...

Dieta není boj. Hubnutí vám usnadní pozvolné změny i parťák

13. dubna 2010

Jestli musíte neustále škrtit svůj hlad, popírat chutě a násilím se nutit do sportu, jdete špatnou...

Je čas hubnout? Jde to i v hospodě, ale napřed se otestujte

9. dubna 2010

Pokud vás okolnosti donutí jíst v typické české hospodě, jsou i tam na výběr jídla, která...

Jezte méně masa, pomůže to vašim cévám

3. dubna 2010

Každý den sníme 200 gramů masa, přitom by bohatě stačila polovina. V Česku oblíbené vepřové je...

Velikonoční domácí klasika: kynutý beránek nebo nádivka s kešu ořechy

31. března 2010

Velikonoce jsou za dveřmi. Pokud byste rádi na sváteční stůl připravili klasické, a přesto něčím...

Dětská kuchařka: recepty pro batolata i školáky

12. března 2010

Vaření pro děti je málem věda. Děti vyžadují, aby jim jejich pokrmy nejen chutnaly, ale aby je i...

Doplňte si vitaminy, třeba saláty plnými energie

6. března 2010

Denně bychom měli sníst 400 gramů zeleniny a ovoce. Kdy se vám to ale naposledy povedlo? Na konci...

Netradiční zbraně na posílení imunity: celozrnné pečivo, ořechy i brambory

26. února 2010

Není dobré hrát si na hrdiny a zimní choroby přecházet. To, co se zdá jako obyčejná únava a rýma,...

Recepty na vydatné polévky, které vás postaví na nohy

19. února 2010

Když vám není dvakrát do skoku, teplá polévka je přesně to, co vaše tělo nabudí a dodá mu sílu.

Dietní jídelníček: Recepty na čtvrtý lednový týden

aktualizováno  31. ledna 2010

Povánoční dietní snažení už vám mohlo ubrat i tři kila. Aby vám při hubnutí i dál chutnalo,...

Při hubnutí nezapomínejte na maso. Dobrá je i svíčková

21. ledna 2010

Ačkoli se za nejlepší dietní maso považuje většinou to kuřecí, nemusíte se při shazování kil...

Dietní jídelníček: Recepty na třetí lednový týden

aktualizováno  24. ledna 2010

Na některých jídlech si nejen pochutnáte, ale hlavně po nich nepřiberete. Přinášíme třetí sadu...

Češi nemají potřebu hubnout. Stačí jim totiž sexy mozky

11. ledna 2010

Tloušťka nám tolik nevadí. Češi se k nadváze stavějí v mnoha ohledech jinak než lidé jinde ve...

Pokračujte v hubnutí: jídelníček na další týden

11. ledna 2010

Aby vám vaše dietní nadšení vydrželo co možná nejdéle, měli byste si kromě počítání kilojoulů a...

Dietní jídelníček: Recepty na druhý lednový týden

aktualizováno  17. ledna 2010

Dietní jídlo může chutnat i vypadat dobře. Přesvědčte se o tom prostřednictvím receptů ze vzorového...

Dietní jídelníček: Recepty na první lednový týden

8. ledna 2010

K hubnutí patří kromě pohybu i pravidelná a zdravá strava. Přinášíme sedm tipů na dietní jídlo,...

Vaříme o svátcích. Masové fondue či pečená sladká šunka

19. prosince 2009

Přemýšlíte, jak zasytit rozmlsané strávníky? Zkuste to pečenou kachnou s jablky, cibulí a kaštany.

Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp

13. listopadu 2009

Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření...

Chutné recepty na jídla, která stojí pár korun

7. listopadu 2009

Krupicová kaše nebo škvarky jsou jídla, která stojí pár korun. Přesto patří mezi delikatesy. Mlsat...

Nejlepší recepty ze zvěřiny: jelení hřbet nebo divoká kachna

24. října 2009

Zvěřina nepatří mezi nejlevnější masa, proto se pořád řadí mezi lahůdky, které si dopřáváme spíše...