Recepty z drůbežího masa

Afrodiziakum i odtučňovací kúra. Čím vším je prospěšný ananas?

Ilustrační snímek
12. prosince 2012

Ananas dokáže podporovat trávení a funguje i jako lék na průjem, ochrana před parazity, odtučňovací...

Avokádový, čufový nebo arašídový? Jak využít méně známé oleje

Ilustrační snímek
4. prosince 2012

V českých domácnostech hrají rostlinné oleje stále dominantnější roli a v teplé i studené kuchyni...

Čtyři bakterie, ze kterých vám bude opravdu špatně

Ilustrační snímek
21. listopadu 2012

Nakazit se z kontaminovaného jídla nebo vody můžete velmi snadno a bakteriální infekce dovedou...

Vepřová, telecí i jehněčí. Ty nejlepší nedělní pečeně

Telecí roláda s kroupovým rizotem
17. listopadu 2012

Pořádný kus masa a dost času. To vám stačí na to, abyste zaplnili žaludky celé rodiny a ještě...

Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem

Ilustrační snímek
1. listopadu 2012

Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho...

Rakovina prostaty: strašák pro muže, kteří milují řízky a steaky

Smažený řízek
9. října 2012

Dopřává si váš muž často dotmava na pánvi opečený nebo usmažený řízek či steak? Pak by vás mohlo...

Lehký oběd, který potěší jazyk i oko. Saláty s rybou či kuřecím masem

Ahi tuňák se salátem z krevet
29. září 2012

Chcete-li se stravovat zdravě, lehce a přitom chutně a zajímavě, určitě občas pátráte na jídelním...

Bazalka jako afrodiziakum. Co ještě dokáže letní koření?

Ilustrační snímek
28. srpna 2012

K létu patří svěží čerstvé koření, které je ideální k ochucování pokrmů a nápojů. My však známe i...

Čtenářskou soutěž s Jamie Oliverem vyhrál čokoládový dort s kardamomem

27. srpna 2012

Víte, jak vaří, peče a smaží kuchařská hvězda Jamie Oliver? Jednoduše a přitom rafinovaně, z...

Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky

17. července 2012

Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom...

Pošlete recept do soutěže a vyhrajte grilovací tašku pro celou rodinu

aktualizováno  25. června 2012

Grilování se stalo národní zábavou. Griluje se na chatě, na zahrádce, na balkoně nebo třeba v...

Bylinková kuchařka po italsku: focaccia, rozmarýnové kuře i minipizzy

16. června 2012

Kuchařky na Apeninském poloostrově by bez čerstvých bylinek nedokázaly uvařit. Bazalka, rozmarýn,...

Krkovička, kapr, špíz, sele aneb grilování po česku

6. června 2012

Ryby, kuře, špízy, krkovice, my umíme žít! Poslední díl naší grilovací kuchařky jsme nemohli...

Grilování po americku: barbecue i hamburgery, které vás nadchnou

30. května 2012

Za oceánem milují zahradní posezení s přáteli, při kterých se stoly prohýbají pod vypečenými...

Kuře tandoori, jehněčí biryani a další tři lahodné pozdravy z Indie

5. května 2012

Při vyslovení indická kuchyně se leckomu stáhnou ústa v předtuše extra pálivých jídel. Chilli k...

Chřestová sezona je v plném proudu aneb tři delikatesy od šéfkuchařů

2. května 2012

Jestli jste letos ještě neměli na talíři chřest, je na čase to napravit. Sezona této lahodné a...

Velikonoční hostina s masem i bez. Od jehněčího po zeleninové rizoto

3. dubna 2012

Svátky jara jsou zároveň oslavou nových sezonních surovin, ze kterých můžete sestavit pohoštění pro...

Slané muffiny. S lososem, slaninou, cuketou, mozzarellou a rajčaty

31. března 2012

Tyhle slavné minibábovky zná většina z nás hlavně coby sladký dezert. Přitom stejně dobře chutnají...

Zelná, tomatová, brokolicová nebo kuřecí. Polévky zahřejí i nasytí

3. března 2012

Zahřejí, pomáhají při nastydnutí i kocovině a hlavně skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že...

Amorova prsa a Venušino pohlazení. Valentýnské menu pro vaši lásku

14. února 2012

Jestli si chcete užít Valentýna v intimním prostředí domova, máme pro vás tip na sváteční...

Oběd i s moučníkem za 30 minut? Jamie Oliver vás to naučí

21. ledna 2012

Jamie Oliver se v kuchyni vyzná. Je přeborníkem, co se týče na pohled jednoduchých a přitom...

Oběd by měl být největším jídlem dne. I při hubnutí

18. ledna 2012

Oběd je největším jídlem vašeho dne. I když třeba shazujete nadbytečná kila, mělo by vaše polední...

Hlad na ulici. Poradíme vám, jak ho řešit při dietě

10. ledna 2012

Bez svačin se odsuzujete k tomu, že vaše dieta bude utrpením, v němž se střídají záchvaty hladu s...

Ženy si vybírají muže podle toho, jak jsou úspěšní u jiných

8. prosince 2011

Můžeme to nazývat různě: zakázané ovoce, rivalita nebo kamarádské doporučení. Nedávné studie...

Domácí paštika z kuřecích jater s brusinkovou omáčkou

3. prosince 2011

Možná byste si v přeslazeném adventním čase čokoládových Mikulášů a čerstvě napečených rohlíčků či...

Omrzel vás řízek nebo plátky? Prostě maso zarolujte a upečte

30. listopadu 2011

Mnoho z nás se při přípravě masitých pokrmů docela zbytečně drží zažitých stereotypů v domnění, že...

Jídelníček obézního dítěte: nesnídá a večeří uzeniny

15. listopadu 2011

Více než třetina dětí ve věku 9 až 13 let má problémy s nadváhou, přičemž nadměrnou hmotnost má 9...

Kotlíkový mejdan: jídla, která připravíte v přírodě na ohni

28. října 2011

Letní grilování je za námi, ale není nutné vzdát se vaření venku. Inspiraci na jídla z kotlíku jsme...

Byli jste na farmářském trhu? Poradíme vám, co uvařit z nákupu

22. října 2011

Hlavní sezona farmářských trhů pomalu končí, a tak si užijte čerstvé ovoce, zeleninu, bylinky a...

Zpestřete si dietu bylinkami. Zůstanete déle syti

7. října 2011

S redukční dietou se pojí předsudky, že jídlo je bez chuti. Opak je ale pravda. Objevte, jak vám...

Školní svačiny jednoduše a originálně

16. září 2011

Je ráno a vy s rutinou hotelového kuchaře chystáte rodinnou snídani. A právě když vyčerpáte obsah...