Dršťková polévka z hlívy

Ne každý si potrpí na zvláštní konzistenci pravých drštěk, ovšem tato polévka z hlívy bude chutnat úplně všem.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli a oloupeme a nakrájíme najemno. Hlívu pečlivě očistíme a nakrájíme na silnější proužky, tvarem připomínající dršťky.
  2. V hrnci se silným dnem rozpálíme sádlo a cibuli zpěníme. Pak přidáme houby, 5 minut restujeme a zasypeme moukou a paprikou. Nakonec přidáme protlak, párkrát zamícháme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  3. Po 25 minutách dochutíme solí, pepřem, majoránkou a oloupaným i prolisovaným česnekem. Krátce povaříme, asi 5 minut, aby se chutě propojily a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    256 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1070 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    19,3 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    7,3 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    10,0 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    13,5 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.

Rajčatová polévka

Na této polévce si pochutná celá rodina.

Pastináková polévka s oříškovými knedlíčky

Zahřejte se výborným krémem z pastináku.