Dršťková polévka z hlívy
Ne každý si potrpí na zvláštní konzistenci pravých drštěk, ovšem tato polévka z hlívy bude chutnat úplně všem.
Postup
- Cibuli a oloupeme a nakrájíme najemno. Hlívu pečlivě očistíme a nakrájíme na silnější proužky, tvarem připomínající dršťky.
- V hrnci se silným dnem rozpálíme sádlo a cibuli zpěníme. Pak přidáme houby, 5 minut restujeme a zasypeme moukou a paprikou. Nakonec přidáme protlak, párkrát zamícháme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Po 25 minutách dochutíme solí, pepřem, majoránkou a oloupaným i prolisovaným česnekem. Krátce povaříme, asi 5 minut, aby se chutě propojily a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
256 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1070 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
19,3 g
22 %
19 %
-
Vláknina
7,3 g
24 %
24 %
-
Bílkoviny
10,0 g
16 %
15 %
-
Tuky
13,5 g
21 %
19 %
-
nasycené
4,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA