Drobenkový koláč s hruškami

Dokonalá kombinace ořechů a hrušek vás dostane doslova do kolen. Tento báječný koláč se doma dlouho neohřeje...

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

20 PORCE +

Na nádivku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    397 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1661 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    47,9 g

    54 %

    48 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    18,4 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    7,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme nádivku. Mleté ořechy smícháme s mletými piškoty, přidáme špetku soli, skořici a zalijeme mlékem. Tuto směs za stálého míchání krátce povaříme (asi 3 minuty) a necháme vychladnout.
  2. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a zakapeme citronovou šťávou. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vyložíme (i okraje) papírem na pečení.
  3. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme sůl, cukr, změklé máslo a vše rozemneme na drobenku. Drobenkovou směs nasypeme do připraveného plechu a přitlačíme ke dnu.
  4. Vychladlou ořechovou náplň rozetřeme na drobenkovou vrstvu, na ni rozložíme očištěné půlky hrušek. Posypeme drobenkou, připravenou z hrubé mouky, moučkového cukru a másla.
  5. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C přibližně 30 minut. Upečený vychladlý korpus rozkrájíme na řezy.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.