Ingredience
Postup
- Nejprve si připravíme nádivku. Mleté ořechy smícháme s mletými piškoty, přidáme špetku soli, skořici a zalijeme mlékem. Tuto směs za stálého míchání krátce povaříme (asi 3 minuty) a necháme vychladnout.
- Hrušky oloupeme, rozpůlíme a zakapeme citronovou šťávou. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vyložíme (i okraje) papírem na pečení.
- Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme sůl, cukr, změklé máslo a vše rozemneme na drobenku. Drobenkovou směs nasypeme do připraveného plechu a přitlačíme ke dnu.
- Vychladlou ořechovou náplň rozetřeme na drobenkovou vrstvu, na ni rozložíme očištěné půlky hrušek. Posypeme drobenkou, připravenou z hrubé mouky, moučkového cukru a másla.
- Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C přibližně 30 minut. Upečený vychladlý korpus rozkrájíme na řezy.