Drkotina

Věděli jste, že drkotina pochází ze Slovácka?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 150 min

Ingredience

10 PORCE +

K podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    288 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1203 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    2,1 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    36,1 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    14,3 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nožičky, koleno, ocásek i maso očistíme, umyjeme a vše dáme vařit do osolené vody. Zhruba po 60 minutách přidáme do hrnce očištěnou a na větší kostky nakrájenou zeleninu. Přilijeme 2 lžíce octa, přisypeme pepř, bobkový list a vaříme doměkka.
  2. Po uvaření koleno a maso vyndáme, obereme z kosti a nakrájíme. Kosti a kůže necháme ještě asi 30 minut vařit, aby obsah hrnce lépe rosolovatěl.
  3. Nakrájené maso dáme do formy, přidáme zeleninu, obsah hrnce přecedíme a zalijeme formu až po okraj. Necháme ztuhnout v lednici, poté huspeninu vyklopíme z formy, nakrájíme ji na plátky a podáváme s najemno nasekanou cibulkou, cibulí a octem.
Autor:

Podobné recepty

Lokše s červeným zelím

Vždycky se vyplatí vsadit na jednoduché recepty našich babiček. Třeba v případě těchto dokonalých...

Žampiony plněné rukolou

Teplý předkrm, který si rychle oblíbíte.

Lososová vejce

Spojení vajíček a lososa je naprosto dokonalé.

Louhované preclíky

Upečte rodině domácí preclíky.

Nakládané rybí karbanátky

K nakládaným pokrmům chutná nejlépe pivo.