Doporučujeme

Vyzkoušejte alko i nealko růžové drinky pro horké letní večery

  • 6
Prázdniny jsou konečně tady. Zkuste se letos naladit na romantickou vlnu a zkombinujte výborná česká i moravská růžová vína s ovocem a čerstvými bylinkami. A máme i jeden tip pro řidiče nebo ponocující dětičky.
Růžové zrození

Růžové zrození

Ingredience:

  • polosuchá moravská Frankovka
  • snítka šalvěje
  • neperlivá voda
  • led

Pracovní postup:

  1. Do sklenice vložíme led, zalijeme do poloviny vínem, vložíme několik lístků šalvěje a dolijeme neperlivou vodou.
  2. Ozdobíme snítkou šalvěje.
Ovocný ráj

Ovocný ráj

Ingredience:

  • meloun 
  • jahody
  • borůvky
  • polosladké moravské Zweigeltrebe rosé
  • led z jemně perlivé vody
  • třešňový sirup

Pracovní postup:

  1. Meloun nakrájíme na menší kostičky. Jahody a borůvky opláchneme.
  2. Do sklenice vložíme led z jemně perlivé vody, na něj nasypeme ovoce a zalijeme vínem. 
  3. Nakonec drink zakápneme třešňovým sirupem.
Lesní ticho

Lesní ticho

Ingredience:

  • borůvkový džus 
  • polosuchý moravský Cabernet Sauvignon rosé
  • perlivá voda
  • čerstvé borůvky
  • led

Pracovní postup:

  1. Do sklenice na whisky vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou.
  2. Ozdobíme několika borůvkami.
Sladký sen

Sladké snění

Ingredience:

  • čerstvá hruška
  • polosuchá moravská Frankovka rosé
  • fialkový sirup
  • perlivá voda
  • led

Pracovní postup:

  1. Hrušku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky.
  2. Do sklenice vložíme led, plátky hrušky a do 2/3 zalijeme vínem.
  3. Dolijeme perlivou vodou a zakápneme fialkovým sirupem.
Ostružinový vánek

Ostružinový vánek

Ingredience:

  • lístky čerstvé šalvěje
  • třtinový cukr
  • čerstvé ostružiny
  • voda
  • citron
  • led

Pracovní postup: 

  1. Do sklenice vložíme listy šalvěje a zlehka je rozmačkáme pro uvolnění aroma.
  2. Do vyšší nádoby dáme třtinový cukr s ostružinami, zalijeme vodou a rozmixujeme.
  3. Přes jemné sítko nalijeme do sklenice na šalvěj.
  4. Dochutíme citronovou šťávou a podáváme s kostkami ledu.
  5. Dozdobíme lístkem šalvěje a ostružinou.

Tip: Můžeme také z ostružinové směsi vyrobit ledovou tříšť. Ta je v horkých dnech báječně osvěžující.


  • Vybrali jsme pro Vás