Růžové zrození
Ingredience:
- polosuchá moravská Frankovka
- snítka šalvěje
- neperlivá voda
- led
Pracovní postup:
- Do sklenice vložíme led, zalijeme do poloviny vínem, vložíme několik lístků šalvěje a dolijeme neperlivou vodou.
- Ozdobíme snítkou šalvěje.
Ovocný ráj
Ingredience:
- meloun
- jahody
- borůvky
- polosladké moravské Zweigeltrebe rosé
- led z jemně perlivé vody
- třešňový sirup
Pracovní postup:
- Meloun nakrájíme na menší kostičky. Jahody a borůvky opláchneme.
- Do sklenice vložíme led z jemně perlivé vody, na něj nasypeme ovoce a zalijeme vínem.
- Nakonec drink zakápneme třešňovým sirupem.
Lesní ticho
Ingredience:
- borůvkový džus
- polosuchý moravský Cabernet Sauvignon rosé
- perlivá voda
- čerstvé borůvky
- led
Pracovní postup:
- Do sklenice na whisky vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou.
- Ozdobíme několika borůvkami.
Sladké snění
Ingredience:
- čerstvá hruška
- polosuchá moravská Frankovka rosé
- fialkový sirup
- perlivá voda
- led
Pracovní postup:
- Hrušku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky.
- Do sklenice vložíme led, plátky hrušky a do 2/3 zalijeme vínem.
- Dolijeme perlivou vodou a zakápneme fialkovým sirupem.
Ostružinový vánek
Ingredience:
- lístky čerstvé šalvěje
- třtinový cukr
- čerstvé ostružiny
- voda
- citron
- led
Pracovní postup:
- Do sklenice vložíme listy šalvěje a zlehka je rozmačkáme pro uvolnění aroma.
- Do vyšší nádoby dáme třtinový cukr s ostružinami, zalijeme vodou a rozmixujeme.
- Přes jemné sítko nalijeme do sklenice na šalvěj.
- Dochutíme citronovou šťávou a podáváme s kostkami ledu.
- Dozdobíme lístkem šalvěje a ostružinou.
Tip: Můžeme také z ostružinové směsi vyrobit ledovou tříšť. Ta je v horkých dnech báječně osvěžující.