Dráteník

Výborný slaný koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    565 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2366 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    33,8 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    21,4 g

    34 %

    31 %

  • Tuky

    37,8 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    10,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cuketu omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. menší mladé cukety neloupeme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno, sýr nastrouháme. Všechny suroviny dáme do větší mísy, přidáme nadrobno nakrájený nebo nastrouhaný salám salám, prášek do pečiva, sůl, pepř, maggi, vejce, olej a polohrubou mouku.
  2. Vše důkladně promícháme. Vznikne řídké těsto, které nalijeme do olejem vymazaného pekáčku a pečlivě na povrchu uhladíme.
  3. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C asi 25 minut. Upečený dráteník nakrájíme jako buchtu a podáváme s čerstvou zeleninou. Dráteník můžeme jíst jak teplý, tak studený.
Autor:

Podobné recepty

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.

Galetka s červenou řepou a ricottou

Pokud jste nevěděli, že můžete francouzskou galetku připravit i na slano, vyzkoušejte náš snadný...

Špenátový koláč

Tento koláč se skvěle hodí na Velikonoce.

Slaný cuketový koláč

Slaný koláč snadný na přípravu a velmi chutný.