Dortíky s passion fruit

Tímto jemným dezertem každého okouzlíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez tuhnutí

Ingredience

6 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    668 KCal

    30 %

    28 %

  • Energie

    2794 KJ

    30 %

    28 %

  • Sacharidy

    73,2 g

    83 %

    73 %

  • Vláknina

    12,9 g

    43 %

    43 %

  • Bílkoviny

    11,8 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    35,6 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    16,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přimícháme prosátou mouku a nakonec olej. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 200 °C asi 8 minut. Po upečení necháme vychladnout a papír odtrhneme.
  2. Z korpusu vykrájíme kolečka o průměru 8 cm. Kovové formičky na dortíky vymažeme olejem a vysypeme cukrem. Na dno každé formičky dáme kulatý korpus.
  3. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Náplň rozdělíme na polovinu. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji zahřejeme téměř k bodu varu a polovinu horké želatiny nalijeme do jedné části náplně, přimícháme rozpuštěnou čokoládu a rozlijeme do formiček. Uložíme do chladničky ztuhnout.
  4. Do druhé poloviny náplně přidáme prolisovanou šťávu mučenky. Želatinu znovu zahřejeme a přimícháme do náplně, poté ji nalijeme na ztuhlou náplň ve formičkách. Uložíme do chladničky ztuhnout.
  5. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu, přidáme semínka z passion fruit a nalijeme na ztuhlou náplň ve formičkách, uložíme naposledy do chladničky. Po ztuhnutí dortíky vyjmeme z formiček.
Autor:

Podobné recepty

Veganské rohlíčky

Zdravá alternativa rohlíčků, která chutná snad ještě lépe.

Barevné raw kuličky

Zdravá varianta oblíbeného kokosového cukroví.

Vánoční raw košíčky

Na Vánoce můžete mlsat i zdravě.

Bezlepkové důlkové koláčky

Křehké cukroví ideální pro ty, kdo mají bezlepkovou dietu.

Chlebíček s kandovaným ovocem

Pestrobarevná variace na klasický biskupský chlebíček vás nadchne.