Ingredience
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přimícháme prosátou mouku a nakonec olej. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 200 °C asi 8 minut. Po upečení necháme vychladnout a papír odtrhneme.
- Z korpusu vykrájíme kolečka o průměru 8 cm. Kovové formičky na dortíky vymažeme olejem a vysypeme cukrem. Na dno každé formičky dáme kulatý korpus.
- Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Náplň rozdělíme na polovinu. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji zahřejeme téměř k bodu varu a polovinu horké želatiny nalijeme do jedné části náplně, přimícháme rozpuštěnou čokoládu a rozlijeme do formiček. Uložíme do chladničky ztuhnout.
- Do druhé poloviny náplně přidáme prolisovanou šťávu mučenky. Želatinu znovu zahřejeme a přimícháme do náplně, poté ji nalijeme na ztuhlou náplň ve formičkách. Uložíme do chladničky ztuhnout.
- Dortové želé připravíme podle návodu na obalu, přidáme semínka z passion fruit a nalijeme na ztuhlou náplň ve formičkách, uložíme naposledy do chladničky. Po ztuhnutí dortíky vyjmeme z formiček.