Dort s bílou pařížskou šlehačkou a jahodami

Pokud máte rádi dorty s čerstvým ovocem, upečte si tento lehký jahodový.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez chladnutí a odležení

Ingredience

8 PORCE +

Korpus:

Krém:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    569 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2382 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    53,2 g

    60 %

    53 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    8,9 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    33,9 g

    52 %

    48 %

  • nasycené

    17,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme olej a vaječný likér. Mouku promícháme s prosátým kakaem a sypkou směs pak zapracujeme do vaječné pěny. Menší dortovou formu vymazanou olejem naplníme připraveným těstem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 35-40 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout.
  2. Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni a dobře promícháme s teplou smetanou. Můžeme krátce promixovat ponorným mixérem. Necháme odležet v chladničce nejlépe přes noc.
  3. Korpus podélně prokrojíme na dva díly. Vychlazenou smetanu vyšleháme do pevného krému. Přendáme ho do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a polovinu krému nastříkáme na spodní díl korpusu. Přiklopíme druhým korpusem, pokapeme ho likérem a navrch nastříkáme pusinky ze zbylého krému.
  4. Nakonec dort dozdobíme očištěnými jahodami nakrájenými na plátky.
Autor:

Podobné recepty

Vanilkové věnečky

Není nad domácí věnečky.

Tvarohový růžový koláč

Tento koláč chutná prostě skvěle.

Clafoutis s ostružinami

Upečte si francouzský koláč plný čerstvého ovoce.

Ovocný trifle do skleničky

Chce to něco dobrého na zub? Připravte rodině vrstvený dezert anglického původu.

Vaflové kornoutky s ovocem

Kornouty nemusíte plnit pouze zmrzlinou. Inspirujte se naším receptem.