náhledy
Pražené nesolené arašídy a turecký med
Autor: František Vlček, MAFRA
Cukrářka ukazuje formu, ve které čokoládové tyčinky připraví
Autor: František Vlček, MAFRA
Stroj plní formu temperovanou čokoládou
Autor: František Vlček, MAFRA
Plnění formiček čokoládou
Autor: František Vlček, MAFRA
Z formiček se vyleje přebytečná čokoláda, potřebujeme pouze skořápku, kterou budeme dále plnit.
Autor: František Vlček, MAFRA
Vyklepaná čokoláda zasychá ve formě
Autor: František Vlček, MAFRA
Čokoládové skořápky můžeme začít plnit
Autor: František Vlček, MAFRA
Nejprve dáme do každé tyčinky několik pražených nesolených arašídů
Autor: František Vlček, MAFRA
Na arašídy patří vrstva karamelu
Autor: František Vlček, MAFRA
Na karamel patří v originální tyčince Snickers arašídový nugát, my použijeme nachystaný turecký med s oříšky
Autor: František Vlček, MAFRA
Cukrářka mi vysvětluje, že originální recept od firmy nezískala, proto musela improvizovat
Autor: František Vlček, MAFRA
Čokoládová tyčinka je naplněná a připravená k zakrytí
Autor: František Vlček, MAFRA
Tyčinka se zakryje temperovanou čokoládou ze stroje. Zručnější kuchaři zvládnou temperaci i doma.
Autor: František Vlček, MAFRA
Všechno zbývající místo ve formičkách zaujme čokoláda
Autor: František Vlček, MAFRA
Pak se opět musí vyklepat bublinky
Autor: František Vlček, MAFRA
Přebytečná čokoláda se stáhne stěrkou
Autor: František Vlček, MAFRA
ruční výroba čokoládové tyčinky
Autor: František Vlček, MAFRA
Teď už zbývá jen počkat, až tyčinky zaschnou a vyloupnou se z formy.
Autor: František Vlček, MAFRA