Domácí tlačenka

Máte rádi klasickou tlačenku? Zkuste si ji připravit doma, je to jednodušší, než jste si možná mysleli.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

bez chladnutí

Ingredience

25 PORCE +

K podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    140 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    587 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    2,1 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    18,9 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nožičky obereme a jemně umeleme s kůží z kolen a laloku. Přidáme maso z ovaru, jazyk a kousek srdce nakrájeného na kostky, přilijeme vývar zbavený přebytečného tuku a promícháme.
  2. Přidáme sůl, pepř, nové koření, česnek a majoránku. Obal na jednom konci zavážeme provázkem, naběračkou naplníme masovou směsí a ve svislé poloze zavážeme druhý konec.
  3. Tlačenku vložíme do hrnce s vodou, přivedeme těsně pod bod varu, zvolna vaříme asi 1,5 hodiny a během varu tlačenku otočíme. Uvařenou tlačenku vyjmeme a na prkénku necháme zchladnout.
  4. Než tlačenka ztuhne, otáčíme ji po 10 minutách, aby maso nekleslo k jedné straně. Tlačenku podáváme s s octem, opepřenou, posypanou nakrájenou cibulkou a červenou cibulí, s čerstvým chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Telecí terina

Vykouzlete na talíři tu nejlepší terinu.

Tunýlek s uzeným jazykem

Tuto delikatesu můžete servírovat jako studený předkrm.

Slané tyčky

Ideální pochoutka na večer k filmu.