Domácí tlačenka
Máte rádi klasickou tlačenku? Zkuste si ji připravit doma, je to jednodušší, než jste si možná mysleli.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 120 min
bez chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
140 KCal
6 %
6 %
-
Energie
587 KJ
6 %
6 %
-
Sacharidy
2,1 g
2 %
2 %
-
Vláknina
0,2 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
18,9 g
30 %
28 %
-
Tuky
6,2 g
10 %
9 %
-
nasycené
1,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Nožičky obereme a jemně umeleme s kůží z kolen a laloku. Přidáme maso z ovaru, jazyk a kousek srdce nakrájeného na kostky, přilijeme vývar zbavený přebytečného tuku a promícháme.
- Přidáme sůl, pepř, nové koření, česnek a majoránku. Obal na jednom konci zavážeme provázkem, naběračkou naplníme masovou směsí a ve svislé poloze zavážeme druhý konec.
- Tlačenku vložíme do hrnce s vodou, přivedeme těsně pod bod varu, zvolna vaříme asi 1,5 hodiny a během varu tlačenku otočíme. Uvařenou tlačenku vyjmeme a na prkénku necháme zchladnout.
- Než tlačenka ztuhne, otáčíme ji po 10 minutách, aby maso nekleslo k jedné straně. Tlačenku podáváme s s octem, opepřenou, posypanou nakrájenou cibulkou a červenou cibulí, s čerstvým chlebem.