Ingredience
Postup
- Žemle namočíme do mléka. Hovězí i vepřové maso očistíme, nakrájíme na menší kousky a umeleme společně s oloupanou cibulí a namočenými žemlemi na masovém strojku.
- Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, jedno vejce a jeden žloutek. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
- Vypracujeme tuhou masovou hmotu a mokrýma rukama z ní vytvarujeme šišku. V pekáčku rozehřejeme olej. Sekanou položíme do pekáčku a povrch potřeme bílkem.
- Vložíme do vyhřáté trouby. Krátce zapečeme při 160 °C, aby se nevytvořila tvrdá kůrka a sekaná by nepraskla. Pak zvýšíme na 200 °C a pečeme asi 50 minut.
- Během pečení sekanou podléváme vodou a přeléváme vzniklým výpekem. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.