Čtvrtek 26. května 2022, svátek má Filip
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 26. května 2022 Filip

Domácí rybí prsty s bylinkami

Ofrňují se vaše děti nad rybou? Zkuste tuto variaci na klasické rybí prsty z obchodu, budou se olizovat až za ušima.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    512 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2143 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    88,9 g

    101 %

    89 %

  • Vláknina

    6,7 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    27,3 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tresku nakrájíme ostrým nožem na 2 cm silné kousky a osolíme je.
  2. Z vajec, kukuřičné mouky, solamylu, špetky soli a vody vymícháme hladké těstíčko.
  3. Do mixéru dáme kukuřičné plátky s bylinkami a rozmixujeme.
  4. Batáty nakrájíme na plátky silné cca 2 mm, které vložíme do mísy, zakápneme olivovým olejem a promícháme se solí dle chuti. Rozložíme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 10-15 minut dokřupava.
  5. Saláty smícháme s pokrájenými rajčaty, okurkou a ochutíme solí, citronovou šťávou a pokapeme olivovým olejem.
  6. Kousky ryby obalíme nejprve v těstíčku a poté v bylinkové strouhance. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova. Vyjmeme je a necháme osušit na papírovém ubrousku.
  7. Domácí rybí prsty podáváme s batátovými chipsy doplněné zeleninovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Krůtí maso s oreganem v křupavé loďce

Lodičky ze sýrového těsta jsou nejen efektní, ale také velice dobré. Zkuste je rodině připravit...

Cukety po mexicku

Máte rádi zapečená jídla? Tato variace na plněné cukety vás nadchne.

Grilované pepřové steaky v pivu

Je tady čas grilovaček, tak si ho užijte, třeba s vepřovým masem marinovaným v pivu.

Pohanka s pečenými kedlubnami a tempehem

Ať už patříte mezi vegany, vegetariány, či „všežravce“, zkuste tento recept šéfkuchaře Petra Klímy,...

Kuskus s chřestem

Pochutnejte si na tomto lehkém a krásně barevném jarním pokrmu.

Zobrazit více