Ingredience
Postup
- Tresku nakrájíme ostrým nožem na 2 cm silné kousky a osolíme je.
- Z vajec, kukuřičné mouky, solamylu, špetky soli a vody vymícháme hladké těstíčko.
- Do mixéru dáme kukuřičné plátky s bylinkami a rozmixujeme.
- Batáty nakrájíme na plátky silné cca 2 mm, které vložíme do mísy, zakápneme olivovým olejem a promícháme se solí dle chuti. Rozložíme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 10-15 minut dokřupava.
- Saláty smícháme s pokrájenými rajčaty, okurkou a ochutíme solí, citronovou šťávou a pokapeme olivovým olejem.
- Kousky ryby obalíme nejprve v těstíčku a poté v bylinkové strouhance. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova. Vyjmeme je a necháme osušit na papírovém ubrousku.
- Domácí rybí prsty podáváme s batátovými chipsy doplněné zeleninovým salátem.