Úterý 13. dubna 2021, svátek má Aleš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 13. dubna 2021 Aleš

Domácí rybí prsty s bylinkami

Ofrňují se vaše děti nad rybou? Zkuste tuto variaci na klasické rybí prsty z obchodu, budou se olizovat až za ušima.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    512 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2143 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    88,9 g

    101 %

    89 %

  • Vláknina

    6,7 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    27,3 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tresku nakrájíme ostrým nožem na 2 cm silné kousky a osolíme je.
  2. Z vajec, kukuřičné mouky, solamylu, špetky soli a vody vymícháme hladké těstíčko.
  3. Do mixéru dáme kukuřičné plátky s bylinkami a rozmixujeme.
  4. Batáty nakrájíme na plátky silné cca 2 mm, které vložíme do mísy, zakápneme olivovým olejem a promícháme se solí dle chuti. Rozložíme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 10-15 minut dokřupava.
  5. Saláty smícháme s pokrájenými rajčaty, okurkou a ochutíme solí, citronovou šťávou a pokapeme olivovým olejem.
  6. Kousky ryby obalíme nejprve v těstíčku a poté v bylinkové strouhance. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova. Vyjmeme je a necháme osušit na papírovém ubrousku.
  7. Domácí rybí prsty podáváme s batátovými chipsy doplněné zeleninovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Vietnamské čevabčiči Bo la lot v betelovém listu

Čevabčiči na vietnamský způsob je typické tím, že se griluje zamotané v betelu, tedy listech...

Zelné závitky s mletým masem

Tomuto jídlu se v různých jazykových variacích říká holubky a s oblibou se připravuje v mnoha...

Perfektně grilovaný steak se zeleninou

Venkovní grilování je fajn, ale při nepříznivém počasí se můžete spokojit i s úpravou masa na...

Grilovaný sýr halloumi se salátem z grilovaných cuket

Grilovat se nemusí jen maso. Zkuste lahodný sýr halloumi a k němu si dejte dokonale vyladěný salát...

Grilované karbanátky se zeleninovým salátem

Zlatavý čedar dodá těmto karbanátkům nejen barvu, ale také zajímavou chuť. Ve společnosti...

Zobrazit více