Domácí rybí prsty s bylinkami
Ofrňují se vaše děti nad rybou? Zkuste tuto variaci na klasické rybí prsty z obchodu, budou se olizovat až za ušima.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
512 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2143 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
88,9 g
101 %
89 %
-
Vláknina
6,7 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
27,3 g
43 %
40 %
-
Tuky
4,3 g
7 %
6 %
-
nasycené
1,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Tresku nakrájíme ostrým nožem na 2 cm silné kousky a osolíme je.
- Z vajec, kukuřičné mouky, solamylu, špetky soli a vody vymícháme hladké těstíčko.
- Do mixéru dáme kukuřičné plátky s bylinkami a rozmixujeme.
- Batáty nakrájíme na plátky silné cca 2 mm, které vložíme do mísy, zakápneme olivovým olejem a promícháme se solí dle chuti. Rozložíme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 10-15 minut dokřupava.
- Saláty smícháme s pokrájenými rajčaty, okurkou a ochutíme solí, citronovou šťávou a pokapeme olivovým olejem.
- Kousky ryby obalíme nejprve v těstíčku a poté v bylinkové strouhance. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova. Vyjmeme je a necháme osušit na papírovém ubrousku.
- Domácí rybí prsty podáváme s batátovými chipsy doplněné zeleninovým salátem.