Domácí limonáda z bezových květů
Máte chuť na domácí bezovou limonádu? Inspirujte se naším receptem na limonádu, která zachutná všem.
Vaření 25 min
bez chladnutí a louhování
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
104 KCal
5 %
4 %
-
Energie
434 KJ
5 %
4 %
-
Sacharidy
26,5 g
30 %
27 %
-
Vláknina
0,1 g
0 %
0 %
-
Bílkoviny
0,1 g
0 %
0 %
-
Tuky
0,0 g
0 %
0 %
-
nasycené
0,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- V kastrůlku svaříme 500 ml vody s krupicovým cukrem.
- Poté přidáme omyté květy černého bezu (pozor, na květech by mělo zůstat co nejvíce pylu) a citronovou kůru. Společně necháme přejít varem, odstavíme a necháme vychladnout. Kastrůlek poté zakryjeme plátýnkem a rozvar s květy a kůrou necháme 2 dny odležet při pokojové teplotě.
- Sirup přelijeme přes plátýnko do většího džbánu, přilijeme citronovou a pomerančovou šťávu a 1500 ml vychlazené vody. Nakonec přidáme důkladně omyté květy černého bezu a doplníme kostkami ledu. Limonádu můžeme dle chuti doplnit i čerstvými lístky máty nebo meduňky.