Domácí limonáda z bezových květů

1 hodnocení

Máte chuť na domácí bezovou limonádu? Inspirujte se naším receptem na limonádu, která zachutná všem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

bez chladnutí a louhování

Ingredience

8 PORCE +

Rozpis na 8 sklenic po 250 ml:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    104 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    434 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    26,5 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Tuky

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V kastrůlku svaříme 500 ml vody s krupicovým cukrem.
  2. Poté přidáme omyté květy černého bezu (pozor, na květech by mělo zůstat co nejvíce pylu) a citronovou kůru. Společně necháme přejít varem, odstavíme a necháme vychladnout. Kastrůlek poté zakryjeme plátýnkem a rozvar s květy a kůrou necháme 2 dny odležet při pokojové teplotě.
  3. Sirup přelijeme přes plátýnko do většího džbánu, přilijeme citronovou a pomerančovou šťávu a 1500 ml vychlazené vody. Nakonec přidáme důkladně omyté květy černého bezu a doplníme kostkami ledu. Limonádu můžeme dle chuti doplnit i čerstvými lístky máty nebo meduňky.
Autor:

Podobné recepty

Shirley Temple

Zažeňte žízeň tímto sladko-kyselým drinkem .

Révový mošt

Zažeňte žízeň touto vynikající limonádou.

Rumový grog

Je vám chladno? Zahřejte se výborným grogem.

Osvěžující silvestrovská bowle

Parádní silvestrovský nápoj.

Zimní grog

Zahřejte se po dlouhé zimní procházce teplým grogem.