Domácí Kinder mléčné řezy

Díky kvalitnějšímu těstu a poctivému krému bez přísad prodlužujících trvanlivost jsou domácí mléčné řezy mnohem lahodnější i zdravější. Dají sice víc práce než obyčejná bábovka, ale poskytnou vám naprosto exkluzivní chuťový zážitek.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 45 min

bez tuhnutí a chladnutí

Ingredience

8 PORCE +

Na polevu:

Na krém:

Na těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1077 KCal

    49 %

    45 %

  • Energie

    4507 KJ

    49 %

    45 %

  • Sacharidy

    94,0 g

    107 %

    94 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    21,2 g

    34 %

    31 %

  • Tuky

    67,7 g

    104 %

    97 %

  • nasycené

    40,1 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejdříve si připravíme piškot. Žloutky ušleháme s cukrem a do pěny po lžících zašleháme horkou vodu, poté i tekuté máslo. Smícháme mouku s kakaem, kypřicím práškem a práškem do perníku a vzniklou sypkou směs stěrkou zvolna zapravíme do žloutkové pěny. V této fázi do těsta stěrkou opět zlehka vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
  2. Těsto hned rozetřeme na velký plech vyložený pečicím papírem a po upečení překrojíme na dvě poloviny, případně použijeme dva menší plechy. Nadýchaný piškot pečeme 12 až 15 minut při 180 °C.
  3. Mezitím si podle návodu níže připravíme krém, který rovnoměrně rozetřeme na vychladlý plát těsta a přiklopíme druhým piškotovým plátem, lehce jej přitlačíme a necháme vše v chladu odpočinout.
  4. Na závěr potřeme povrch vrstvou rozehřáté čokoládové polevy zjemněné kouskem másla (zjemnění máslem je důležité, protože čokoláda se díky němu nebude po ztuhnutí lámat a půjde dobře krájet).
  5. Mléčný krém: Cukr včetně vanilkového necháme za stálého míchání rozpustit v mléce, které jsme předtím přivedli k varu. Po odstavení do vlažného mléka po částech vmícháme nebo zašleháme nabobtnalou želatinu. Želírující mléko rychle zašleháme do šlehačky připravené z čerstvé smetany na šlehání. Je třeba pracovat rychle, aby náplň předčasně neztuhla.
Autoři: ,

Podobné recepty

Mandarinková roláda

Chcete vyzkoušet něco nového? Inspirujte se naším receptem na moderní roládu.

Křehký jarní dort z rakvičkového těsta

Tento dort nejen nádherně vypadá, ale také úžasně chutná.

Ovocné koláčky

Ovoce zvolte podle sezony, může být i kompotované.

Ořechový tunel

Snadný moučník, který se hodí ke kávě.

Rychlé koláčky s džemem

Vyplatí se mít v chladničce hotové těsto na croissanty. Do půl hodiny z něj a několika běžných...