Domácí jahodový sirup

nehodnoceno

Jahodová sezóna probíhá v plném proudu. Marmelády už máme, ještě nezapomeňte na sladký sirup.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

1 PORCE +

Na 500 ml sirupu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1739 KCal

    79 %

    72 %

  • Energie

    7276 KJ

    79 %

    72 %

  • Sacharidy

    417,6 g

    475 %

    418 %

  • Vláknina

    19,0 g

    63 %

    63 %

  • Bílkoviny

    8,0 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Nasypeme je do hrnce, zalijeme 4 šálky vody a vaříme asi 20 minut. Během vaření průběžně odebíráme pěnu, která se tvoří na povrchu.
  2. Rozvařené jahody přecedíme a necháme dobře okapat, popřípadě propasírujeme. Do šťávy pak přidáme krupicový cukr i vanilkový extrakt a za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
  3. Sirup necháme zcela vychladnout a nalijeme ho do čisté lahve se šroubovacím uzávěrem. Uchováváme v chladu.
Autor:

Podobné recepty

Shirley Temple

Zažeňte žízeň tímto sladko-kyselým drinkem .

Révový mošt

Zažeňte žízeň touto vynikající limonádou.

Rumový grog

Je vám chladno? Zahřejte se výborným grogem.

Osvěžující silvestrovská bowle

Parádní silvestrovský nápoj.

Zimní grog

Zahřejte se po dlouhé zimní procházce teplým grogem.