Domácí čokoládový pudink

Malé čokoládové pokušení s nádechem luxusu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    570 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2387 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    55,7 g

    63 %

    56 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    9,1 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    33,5 g

    52 %

    48 %

  • nasycené

    19,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Polovinu mléka a smetanu smícháme v hrnci. Na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme 2 sáčky čaje a necháme louhovat. Pak přidáme vanilkovou esenci.
  2. Cukr, škrob, kakao a sůl smícháme v druhém hrnci, zalijeme polovinou mléčné hmoty a důkladně utřeme metličkou, abychom neměli hrudky.
  3. Celou hmotu vmícháme do druhé poloviny mléka a vaříme na mírném ohni, dokud pudink nezhoustne. Odstavíme a přidáme na kousky nalámanou čokoládu a vločky.
  4. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme lžičku másla a zlehka promícháme. Pudink navrstvíme do sklenic a necháme vychladnout. Ozdobíme například šlehačkou a čerstvou mátou.
Autor:

Podobné recepty

Pudinkové hradby

Pudinkové hradby jako sladké pokušení, kterému neodoláte.

Profiterolky s čokoládovým krémem

Plněné profiterolky jsou ideální pro slavnostní chvíle.

Pruhovaná panna cotta s mangem

Oblíbený italský dezert je překvapivě snadný na přípravu.

Plněné koblihy

Podávejte čerstvé, ideálně ještě vlažné. Hodí se k čaji, kávě nebo kakau.

Kynutý jablečný chlebíček se skořicí

Jestli už vás omrzel štrúdl, vyzkoušejte tento výborný kynutý moučník.