Domácí cibulová pizza

nehodnoceno

Upečte si k večeři chutnou pizzu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 pizzy si připravíme:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1071 KCal

    49 %

    45 %

  • Energie

    4481 KJ

    49 %

    45 %

  • Sacharidy

    111,5 g

    127 %

    111 %

  • Vláknina

    6,1 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    44,6 g

    71 %

    66 %

  • Tuky

    48,4 g

    74 %

    69 %

  • nasycené

    20,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme droždí, sůl, olivový olej, 300 ml vlažné vody a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme vykynout 30 minut.
  2. Mozzarellu nastrouháme nahrubo, dáme ji do mísy, přidáme vejce a smetanu. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, osolíme a pokapeme olejem.
  3. Těsto poté rozdělíme na 4 díly a vyválíme na pomoučněném vále jednotlivé placky. Rozložíme na plech s pečicím papírem a potřeme mozarellou s vejci.
  4. Ozdobíme klobásou, špenátem, cibulí, pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme, opepříme a pečeme ve vyhřáté troubě při 250 °C asi 15 minut.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.