Ona
Bramborový salát s jablky

Bramborový salát s jablky | foto: Martin Faltus

Čtenářský recept: Domácí bramborový salát

  • 0

Doba přípravy: 2 hodiny
Množství: 6 porcí

  • 1 kg menších brambor
  • 1 střední majonéza
  • 250 ml bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř
  • domácí zavařená zelenina (hrášek, okurky, červená paprika)
  • 2 větší mrkve
  • půl celeru
  • 25 dkg domácí uzené slaniny
  • 2 vajíčka
  • 1 cibule
  • 1/2 jablka

1. Brambory uvaříme ve slupce. Celer a mrkev nastrouháme na hrubo a spolu s na kostičky nakrájenou cibulí spaříme horkou vodou. Uvaříme vajíčka na tvrdo.
2. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na čtverečky do velké mísy, přidáme spařenou zeleninu. Dále nakrájíme vajíčka na kostičky, okurky a papriku. Vše přidáme do mísy k bramborám. Přisypeme hrášek (cca hrst a půl).
3. Slaninu si nakrájíme na kostičky a osmahneme, vychladnutou ji přídáme do mísy k ostatním surovinám. Jako poslední oloupeme půl jablka nastrouháme na jemno a přidáme do mísy, kam dáme 1 majonézu a 1 jogurt.
4. Osolíme a opepříme dle chuti a vše zamícháme. Necháme odstát alespoň 8 hodin.

Poznámka: Podáváme s řízky z telecího, kuřecího, vepřového, krůtího a králičího masa či z ryby.