Domácí borůvková zmrzlina

1 hodnocení

Léto už se pomalu ale jistě blíží. Připravte si tedy na osvěžení tuto borůvkovou zmrzlinu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez tuhnutí

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    142 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    595 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    19,0 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    5,3 g

    8 %

    8 %

  • nasycené

    3,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a cukrem. Dobře vyšleháme.
  2. Borůvky očistíme a rozmixujeme. Vmícháme je do tvarohu se zakysanou smetanou. Krém dáme do kovové misky a uložíme do mrazničky. Po 15 minutách zmrzlinu promícháme a pak ještě alespoň 3x, než začne krém úplně tuhnout.
  3. Po ztuhnutí (asi za 6 hodin) vyndáme zmrzlinu z mrazáku a uložíme ji na 15 minut do chladničky. Pak ji pomocí naběračky na zmrzlinu naporcujeme na kopečky, které dáme do vaflových kornoutků nebo misek. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.

Sladké knedlíky z odpalovaného těsta

Udělejte dětem radost domácími sladkými knedlíky.