Pošlete recept a vyhrajte kuchařku Deník Dity P. Čekáme do středy

  4:47aktualizováno  16. září 15:29
Pošlete nám svůj recept na zaručenou záchranu po prohýřené noci a vyhrajte unikátní obrazovou kuchařku s příběhem, jejíž autorkou je Dita Pecháčková. Na vaše recepty čekáme do středy.

Protože Ditina sourozenecká party skončila sourozeneckým tahem po nočních podnicích, cítí se pod psa. Stejně jako sestra Ema, která v alkoholovém opojení obsadila Ditinu ložnici. Nastává ve druhém díle kuchařské show České televize Deník Dity P. čas na vyprošťováky.

Úkolem číslo jedna je při kocovině znovu hydratovat organismus. Dita si již den předem připravila kořeněnou citronádu s limetkami, protože tušila, jak večeře asi dopadne.

Dita P. s citronádou

Druhým silným kalibrem v boji proti kocovině je (samozřejmě kromě spánku) naplnit žaludek. Osvědčený český vyprošťovák připravuje Dita P. z pečeného česneku, česnečka se tak stane krémovější, a nesmí chybět ani pořádná hrst krutonů ze včerejší veky. V kocovině touží většina lidí po smaženém jídle, Dita proto připraví smaženou rybu v pivním těstíčku s hranolky v anglickém stylu.

Pošlete nám svůj vyprošťovák a vyhrajte kuchařku

Jaký je váš návod na boj proti kocovině? Jaké jídlo nebo pití vás zaručeně postaví na nohy? Pošlete nám recept na vyprošťovák a vyhrajte knihu Deník Dity P. Recept s fotkou (ta je podmínkou) NAHRAJTE ZDE do středy 18. září. Vylosovaný výherce dostane kuchařku a nejzajímavější recepty zveřejníme.

V minulém kole  jsme vylosovaly recept na Nejoblíbenější buchétku od Kateřiny Klimasové. Ale zaujaly nás i další recepty, zejména na vaše zamilované zákusky. Zkuste si podle čtenářských receptů upéct třeba hruškový koláč ovoněný mandlemi, tvarohový koláč s rybízovým přelivem nebo koláč tety Sheryl. Všechny vaše soutěžní recepty najdete zde.

Citronáda podle Dity P.

Příprava: 25 minut, louhování: 1 hodina, pro 8 osob

citronáda
  • 500 ml + 1l vody
  • 8 snítek čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce nahrubo nadrceného nového koření
  • 220 g krupicového, nebo tmavého cukru
  • 125 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 125 ml čerstvě vymačkané limetkové šťávy
  • 2 citrony (limetky) nakrájené na kostky, nebo kolečka
  • kostky ledu

Kuchařská show

Deník Dity P. vysílá ČT v pátek v 18:25 na Jedničce.

  1. Ve středně velkém hrnci smíchám 500 ml vody s krupicovým cukrem a přidám rozmarýn a nové koření zabalené do gázy. Až se začne voda vařit a cukr se rozpustí, sundám hrnec z plotny, zakryju ho pokličkou a nechám hodinu stát. Po hodině vyndám balíček s rozmarýnem a novým kořením.
  2. Před podáváním naliju kořeněnou tekutinu do velkého džbánu nebo karafy, přidám citronovou a limetkovou šťávu a k tomu všemu přidám 1,5 litru studené vody. Zamíchám, přidám nakrájené citrony nebo limetky, kostky ledu, ozdobím rozmarýnem a je to.

Autor: pro iDNES.cz

Nejčtenější

Jsme s jedním partnerem a společně s ním máme sex, říkají dvojčata

Anna a Lucy DeCinqueovy

Sestry Anna a Lucy DeCinque (33) se považují za nejvíce identická dvojčata na světě. Absolvovaly plastické operace, aby...

Sympatický kamioňák Zdeněk z Výměny manželek přišel o nohy při nehodě

Rodina z Přelovice nesnáší nudu a neustále něco podniká. Zdeněk ve volném čase...

Život si s osudem akční rodiny z Přelovic krutě zahrál. Tatínkovi Zdeňkovi museli po těžké autonehodě amputovat obě...

Jsem těhotná, oznámila v průběhu Výměny manželek jedna z nich

Výměna manželek

Vztah Aleny a Tondy, kteří mají tříletou dceru, trpí nejen nedostatkem peněz, ale především konflikty s tchyní a...

Závislost na jídle mě málem zabila, říká morbidně obézní žena

Morbidně obézní žena měla před operací žaludku téměř tři sta kilogramů.

S obezitou bojovala Američanka Lacey Hodderová už jako dítě a v devětadvaceti letech měla téměř tři sta kilogramů. Když...

Předkloňte se a zatancujte si, radí stylistka, jak vybírat podprsenku

Každá jsme jiné, všechny si ale zasloužíme kvalitní podprsenku, která nám...

Padnoucí podprsenka je něco jako malý zázrak. Dokáže nám vyčarovat krásný dekolt, i když nám příroda nenadělila ňadra...

Další z rubriky

Prvorepublikové vánoční menu. Hodujte na Štědrý den jako naši pradědové

Slavnostně prostřený stůl

Na svátečním stole se ve většině českých rodin už po desetiletí objevuje především rybí polévka a smažený kapr s...

Tlačenka i škvarkové placky. Masopustní speciality, které zvládnete

Škvarkové miniplacky

K pořádnému masopustnímu veselí patří nejen koláče a koblihy, ale také poctivé masové dobroty, od kterých budete mít...

Odlehčené recepty nejen pro ty, kdo chtějí letos konečně zhubnout

Kuskus se sušenými rajčaty a fetou

Také jste si koncem roku nad prohýbajícími se stoly a plnými talíři slibovali, že budete od ledna jíst jen zdravě? Tak...

Najdete na iDNES.cz